Katrs, kurš kaut reizi ir dzēris alkoholiskos dzērienus tukšā dūšā, zina, ka tā nav pati labākā doma. Taču, kā izrādās, ir arī tādi pārtikas produkti, kuri nevis situāciju atvieglo, bet nodara organismas kaitējumu.
„Ātrās ēdināšanas” ēdieni
Neveselīga ēdiena lietošana uzturā izdara lielu slodzi uz aknām. Ja to savieno ar alkoholu, slodze dubultojas.
Gāzēti dzērieni
Viskijs ar kolu? Aizmirsti! 2013.gadā ASV pētnieki veica pētījumu, kas parādīja to, ka alkohols, savienojumā ar mazkaloriju dzērieniem, noved pie lielākas organisma intoksikācijas, nekā vienkāršs gāzēts dzēriens. Tā iemesls var būt tāds, ka gāzētajā dzērienā esošie cukuri palēlina alkohola uzsūkšanos asinīs. Un vispār, kolā un sprite ir ļoti daudz cukura, tāpēc tas noteikti nenāks tavai veselībai par labu.
Sāļās uzkodas
Vai tu kādreiz esi aizdomājusies, kāpēc bāros un restorānos tiek piedāvātas tieši sāļās uzkodas? Čipsi, riekstiņi, frī kartupeļi… Atbilde ir vienkārš: šie produkti veicina slāpes, un tas nozīmē, ka tev gribēsies vairāk dzert. Vairāk alus, vairāk vīna… Tas viss novedīs tavu organismu pie pastiprinātas atūdeņošanās.
Kafija un enerģijas dzērieni
Alkohols „aizmiglo” tavu nervu sistēmu, bet dzērieni, kas satur kofeīnu – to stimulē. Tas gan nenozīmē, ka enerģijas dzērieni un kafija neitralizē alkohola efektu. Patiesībā viņi notrulina reibuma sajūtu, kā rezultātā tu pārvērtē savus spēkus un izdzer vairāk, nekā vajadzētu.
Produkti-diurētiķi
Alkohols ir diurētiķis (urīndzenošs līdzeklis). Tieši tāpēc nav ieteicams lietot alkoholu kopā ar pārtikas produktiem, kas arī ir diurētiķi. Piemēram, pētersīļi, koriandrs, ingvers, dzērveņu sula un kafija. Tas var novest arī pie organisma atūdeņošanās.
Avots: Adme.ru