1. Ievārījumus, konservus un žāvējumus. Tās lietastikai aizņem ledusskapī vietu, kura var noderēt citām lietām.
2. Cietos dārzeņus (kartupeļi, burkāni, sīpoli) ir jāuzglabā, plastmasas kastēs, bet nekādi ne ledusskapī, kur viņi tik ātrāk sāk bojāties
3. Melone un ķirbis no uzglabāšanas ledusskapī paliek tikai sliktāki.
4. Tropiskie augļi pie zemām temperatūrām tikai uzsāk pūšanas procesu un ātrāk sāk bojāties. Vislabāk citrusaugļus ir uzglabāt skapītī- tumšā un sausā vietā. Lai būtu pavisam labi- ietiniet katru vairākās papīra kārtās.
5. Šokolādi un konfektes. Ja šokolāde nokļūst saskarsmē ar aukstu temperatūru, uz tās veidojas kondensāts, kurš izžūstot veido smalkus cukura kristāliņus, šokolāde ”nosirmo”. To protams var lietot uzturā, bet tā vairs nav tik garšīgac un arī iepriekšēwjo izskatu ir zaudējusi.
6. Olīveļļa aukstumā kļūst negaršīga.
7. Aukstums nogalina medus labās īpašības.
Autors: Dieviete.lv