1. Lai atmazgātu virtuves dvieļus, iemērciet tos rūgušpienā uz nakti.
2. Lai jūsu mājā būtu patīkams aromāts, pavāriet vairākas minūtes citronu mizas.
3. Lai noņemtu kaļķakmeni no ūdens krāna, ierīvējiet šo vietu ar siltu etiķi.
4. Ja jūs nejauši sasmērējāt rokas ar momentlīmi, to var noņemt ar margarīna palīdzību, uzsmērējot to uz netīrām vietām un uzgaidot dažas minūtes.
5. Lai piens „neaizbēg” vārīšanas laikā, apsmērējiet katla iekšējās malas ar sviestu vai taukiem.
6. Vārot dārzeņus, tie jāliek jau verdošā ūdenī.
7. Lai ātri izvārītu bietes, tās ir jāvāra 20 minūtes, tad noliet ūdeni un ieliet aukstu.
8. Lai miza no jauniem kartupeļiem labi tīrās, tie pirms tīrīšanas ir jāpatur aukstā, sāļā ūdenī.
9. Lai pupiņas un zirņi ātri izvārītos, tie uz visu nakti jāiemērc aukstā ūdenī.
10. Lai vārīšanas laikā kartupeļi neizjūk, tie jāvāra sāļā ūdenī ar dažiem pilieniem etiķa.
11. Lai bietes nezaudētu krāsu vārīšanas laikā, ūdenim ir jāpievieno cukurs un ābolu etiķis.
12. Kartupeļu cepšanas laikā sāls ir jāpievieno procesa beigās.
13. Pareiza dārzeņu vārīšana:
- Vākam ir jābūt tumšā krāsā un cieši jāpieguļ pie katla.
- Dārzeņus nedrīkst vārīšanas laikā pārdurt.
- Izvārītiem dārzeņiem uzreiz ir jānolej ūdens.
- Vārot dārzeņus, ūdenim ir jāpievieno nedaudz citronu sulas.
- Lai maize ilgāk saglabātos svaiga, tai blakus ir jānoliek kartupeļu vai ābolu gabaliņu, vai nedaudz sāls.
- Kā pareizi izvēlēties medu:
- Var pamēģināt uztīt medu uz irbulīša. Ja to nevarēs izdarīt, tad tas nav īstais medus.
- Medus ir jāpamīca pirkstos. Ja pēc kāda laika pirksti pārstās lipt viens pie otra, tas nozīmē, ka medum ir pievienots klāt cukurs.
- Medus piliens nedrīkst izplūst pa pirksta nagu.
Autors: Dieviete.lv