11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

8 triki, lai uzlabotu savu garastāvokli!

 

Vienmēr skaties uz to, kas Tev ir, ne uz to, ko pazaudēji. Vienmēr ir kaut kas, par ko vari būt pateicīgs, neatkarīgi no tā, kā jūties. Katru rītu pamostoties, esi pateicīgs par dzīvi, jo kāds kaut kur par to šobrīd cīnās.

1. Sāpes ir daļa no izaugsmes

Dažkārt dzīve aizver durvis, jo laiks kustēties uz priekšu un tas ir labi, jo mēs bieži neko neuzsākam, kamēr apstākļi mūs nespiež. Kad iestājas grūti laiki, atgādini sev, ka nevienas sāpes nav bezmērķīgas. Virzies prom no tā, kas dara Tev sāpes, taču nekad neaizmirsti mācību, ko tās Tev deva. Viss nokārtosies, visticamāk jau pēc mirkļa. Atceries, ir divu veidu sāpes: sāpes, kas ievaino un sāpes, kas Tevi maina. Tā vietā, lai tām pretotos, palīdzi tām sevi attīstīt.

2. Viss dzīvē ir īslaicīgs

Vienmēr, kad līst, Tu zini, ka lietus reiz beigsies. Katru reizi, kad kāds Tevi ievaino, Tu zini, ka rēta sadzīs. Pēc tumsas vienmēr nāk gaisma. Nekas nevelkas mūžīgi. Tāpēc, ja šobrīd viss ir labi, baudi to. Ja viss ir slikti, nepārdzīvo – tas tā nebūs mūžīgi. Katrs mirklis dod Tev jaunu sākumu un beigas, katru sekundi Tu saņem jaunu iespēju. Vienkārši izmanto to.

3. Uztraukumi un žēlabas neko nemainīs

Tie, kuri visvairāk žēlojas, vismazāk sasniedz. Vienmēr ir labāk pacensties izdarīt vairāk un kļūdīties, nekā nedarīt neko un cerēt uz veiksmi. Nekas nav beidzies, ja zaudēji. Viss ir beidzies, ja žēlojies. Ja Tu tici tam, ko dari, turpini censties! Un neatkarīgi no tā, kā viss beigsies, zini, ka īsta laime atnāk tikai tad, kad Tu pārstāj žēloties par visām problēmām, kas Tev ir, un sāc pateikties par tām, kuras Tev nav.

4. Tavas rētas ir Tava spēka simboli

Nekad nekaunies par rētām, ko atstājusi Tev dzīve. Rēta nozīmē, ka sāpju vairs nav un ievainojums ir sadzijis. Tas nozīmē, ka esi uzveicis sāpi, saņēmis labu mācību, kļuvis spēcīgāks un pavirzījies uz priekšu. Neļauj rētām sevi turēt par ķīlnieku, neļauj tām sevi turēt gūstā un dzīvot bailēs. Sāc tās uztvert kā spēka pazīmi. Džalaladdins Rumi reiz teica: „Cauri rētām Tevī iespīd gaisma.”

5. Katrs mazākais cīniņš – ir solis uz priekšu

Dzīvē starp „pacietību” un „cerībām” nevar likt vienādības zīmi. Ja gatavojies mēģināt, ej līdz galam, pretējā gadījumā startam nav jēgas. Tas var nozīmēt uz kādu laiku zaudēt savu stabilitāti un komfortu. Tas var nozīmēt: ēst ne to, ko esi radis, gulēt mazāk, kā esi radis – daudzu nedēļu, pat mēnešu garumā. Tas var nozīmēt: zaudēt attiecības, kuras Tev bijušas. Tas var nozīmēt izsmieklu un nievas – arī vientulību. Taču šī vientulība var izrādīties labākā dāvana, kas daudzas lietas darīs iespējamas, jo dos to dzīves telpu, kura Tev vajadzīga. Tas viss ir izturības TESTS – cik ļoti Tu vēlies sasniegt savu mērķi. Un, ja tas Tev patiešām būs svarīgi, Tu to izdarīsi, sasniegsi, neskatoties ne uz kādiem šķēršļiem. Un tad, ar katru soli Tu jutīsies arvien labāk un labāk, labāk, kā vari iedomāties.

6. Citu cilvēku negatīvā reakcija NAV Tava problēma

Smaidi, kad Tevi cenšas uzvarēt – tas ir veids kā uzturēt sevī entuziasmu. Neskatoties uz to, ko par Tevi runā citi, paliec PATS. Neļauj citu runām sevi mainīt un neņem tās pārāk pie sirds, pat tad, ja jūties aizskarts. Visu, ko cilvēki dara, viņi dara sevis, ne Tevis dēļ. Tev nav jāmainās tāpēc, lai kādam izpatiktu, lai kādam pierādītu, ka esi pietiekami labs. Mainies, ja tas vajadzīgs Tavai izaugsmei, Taviem mērķiem, Tavai nākotnei. Ļaudis runās vienmēr, neatkarīgi no tā, vai Tu darīsi tā vai citādi. Domā par sevi, ne par citu viedokļiem.

7. Kam jānotiek, tas notiks

Tu kļūsti spēcīgāks, kad atsakies no žēlabām un sāc smaidīt un novērtēt savu dzīvi. Svētības ir katrā Tavā cīniņā, taču Tev jābūt gatavam atvērt savu prātu un sirdi, lai tās ieraudzītu. Tu nevari piespiest visam notikt tā, kā to gribi, taču Tu vari „atlaist” situāciju un ļaut notikt tam, kam jānotiek.  Mīli savu dzīvi, uzticies savai intuīcijai – sirdsbalsij, riskē, zaudē un atrodi laimi, studē to ar pieredzes palīdzību. Tas ir ilgs brauciens, taču šaubīties un uztraukties nevajag. Smejies, priecājies, baudi katru savas dzīves mirkli. Tu nevari zināt visas nianses šajā ceļā, taču gala rezultātā, Tu nonāksi tur, kur Tev jānonāk.

8. Vienkārši turpini iet

Nebaidies sadusmoties. Nebaidies iemīlēties no jauna. Saproti, ka Tavs spēks vairojas ar katru dienu un drošsirdība ir skaista. Atrodi savā sirdī to, kas liek smaidīt Tev un citiem cilvēkiem. Atceries to, ka Visums vienmēr zin, kas ir pareizi un kā Tev būs labāk. Lepojies ar sevi. Vienmēr atskatoties atpakaļ, priecājies par to, ko esi sasniedzis. Mainies sevis dēļ – dari vairāk, dzīvo vienkāršāk un nekad neapstājies kustēties!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.