-0.7 C
Rīga
piektdien, 22 novembris, 2024

6 īpaši sildošu dzērienu receptes Ziemassvētkiem mežā

 

litkafe

Karstie kokteiļi vēsajā un tumšajā laikā ir kļuvuši īpaši aktuāli. Tie ļauj sasildīties un rada ziemas sezonai raksturīgo atmosfēru.

Kā tad īsti pagatavot karstos kokteiļus?

Kā skaidro Elkor FOOD&WINE vadītāja, ne tikai vīnu var karsēt, tādējādi padarot to par īpaši sildošu un ziemīgu dzērienu, arī citus savus iecienītākos kokteiļus var baudīt karstus. Tas ir ļoti vienkārši – galvenais ir dzērienu nevārīt, bet sildīt līdz aptuveni 60 grādu temperatūrai, tādējādi pastiprinot dzēriena aromātu un nezaudējot labās garšas īpašības.

Apskati 6 īpaši sildošu dzērienu receptes un iedvesmojies savam ziemas kokteilim.

Karstais ābolu pīrāgs glāzē

  • Tumšais rums 50 ml
  • Ābolu sula 150 ml
  • Malts kanēlis
  • Kanēļa standziņa dekorēšanai
  • Ābola daiviņa

Karstais balzāms

  • Rīgas melnais balzāms 25 ml
  • Upeņu sula 175 ml
  • Apelsīna daiviņa

Stiprais morss

Dzērveņu sula 175 ml

  • Degvīns 25 ml
  • Medus 15 ml
  • Kanēļa standziņa
  • Apelsīna daiviņa
  • Svaiga piparmētra

Sildošais apelsīns

  • Apelsīnu sula 175 ml
  • Degvīns 25 ml
  • Medus 15 ml
  • Kanēļa standziņa
  • Apelsīna daiviņa

Ja aukstajā ziemā kārojas vairāk vasaras, ir vērts uzsildīt kādu eksotiskāku kokteili.

Karstā Pina Colada

  • Malibu Kokosriekstu rums 50 ml
  • Ananāsu sula 150 ml
  • Laima sula 15 ml
  • Ananāsa daiviņa
  • Svaiga piparmētra

Īstās un vienīgās eglītes atrašana plašajos Latvijas mežos var aizņemt laiku. Nosalst gan degungals, gan rokas, gan kājas. Kāds no šiem vai Tevis paša radītais karstais dzēriens, paņemts līdzi termosā, sasildīs Tevi un Tavus līdzgājējus.

Tomēr, ja mežā pēc eglītes dodaties ar bērniem, neaizmirstiet paņemt līdzi morsa bezalkoholisko versiju, vai tēju, kura ne tikai pasargās no aukstuma, bet arī cīnās ar baciļiem, nodrošinot veselību svētkos:

Klasiskā imunitātes tēja

  • Citrons 30 gr
  • Medus 20 gr
  • Svaigs ingvers 25 gr
  • Svaiga piparmētra
FOCUS.LV
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.