-3.3 C
Rīga
sestdien, 23 novembris, 2024

Recepte: Sambuks jeb uzputenis no āboliem

 
Foto: Aija Geida/ Praktiski.la.lv

Sastāvdaļas

• 0,5 kg saldskābu ābolu
• 100 g cukura
• 2 olu baltumi
• 8 g želatīna

Pagatavošana

Ābolus nomazgā, izgriež serdes, liek cepampannā un cep +180 °C aptuveni 20 minūtes, līdz mīksti. Tad izberž caur sietu un atdzesē.

Ābolu mizām uzlej mazliet ūdens un pavāra. Izkāš un šajā novārījumā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu.

Ābolu biezenim pievieno cukuru, iecilā olu baltumus un katlu liek bļodā ar aukstu ūdeni.

 Ar mikseri kuļ, līdz veidojas stingra, gaisīga masa. Putošanas beigās pievieno izšķīdušo želatīnu, pakuļ pāris minūšu un lej trauciņos. Liek ledusskapī atdzesēties.

Ļoti labi garšo ar vaniļas vai ogu mērci.

Sambuku ledusskapī var glabāt vairākas dienas, tas nesakrītas. Līdzīgi desertu gatavo arī no plūmēm, tās vispirms izcepot cepeškrāsnī vai katliņā izsutinot mīkstas nelielā ūdens daudzumā.

 

Avots: Praktiski.la.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.