Ja tu vēlies ģimeni un draugus palutināt ar kādu pašgatavotu kārumu un vairot Ziemassvētku sajūtu, izvāri mandarīnu ievārījumu!
Sastāvdaļas:
- 1 kg mandarīnu
- 850 g – 1 kg cukura
- 1 glāze ūdens
Pagatavošana:
Mandarīnus nomizo, sadala daiviņās un notīra baltās stiegriņas.
Mandarīnu mizas liek katlā ar verdošu ūdeni un 5 minūtes vāra. Pēc tam miziņas pārber sietā, notecina un sagriež tievās strēmelēs.
Sagatavotās daiviņas sagriež gabaliņos, izņem sēkliņas un pārliek marlē.
Mandarīnus ieber katliņā, pieber cukuru, pielej glāzi ūdens un uzvāra. Tiklīdz sīrups sāk vārīties, pievieno miziņas, iekarina maisiņu ar sēklām (tas veicinās ievārījuma saželēšanu) un turpina vārīt vēl 45 minūtes.
Kad sīrups sāk želēt, maisiņu ar sēklām izņem laukā, ievārījumu labi samaisa.
Pēc tam ievārījumu iepilda burciņās, atdzesē un aizvāko.
Autors: Dieviete.lv