Tev vajadzēs:
- 1 glāzi medus
- 3 glāzes miltu
- 3 olas
- tējkaroti sodas
- skābo krējumu (20-25%)
- cukuru
- ievārījumu vai riekstus, ja vēlies ko likt starp kārtām
Pagatavošana:
- Medu izkausē uz ļoti mazas uguns katliņā.
- Kad medus ir sīrupa konsistencē, pieber tējkaroti ar kaudzi sodas un veikli maisi. Medus pacelsies putās, kas kāps pāri katliņa malām. Maisi, tad noņem no uguns un turpini maisīt.
- Putām pielej klāt sakultas olas. Visa masa sakritīsies un paliks šķidra. Kārtīgi samaisi.
- Masā iesijā miltus un kārtīgi izmaisi. Mīklai rezultātā ir jāmaisās grūti un jābūt diezgan biezai.
- Sagatavo formu, uz kuras izklāj cepampapīru.
- Uz formas uzliec 1-2 karotes mīklas un ar nazi izsmērē kā sviestu. Jābūt plānai kārtiņai, kā pankūkai.
- Liec cepties. Izcepas ātri, 2-3 minūšu laikā. Šādi sacep visu mīklu.
- Kad “pankūkas” izceptas (vai kamēr cepas), gatavo skābā krējuma – cukura mērci.
- Kārto kūku – pankūka, krējums, pankūka, ievārījums vai rieksti, pankūka, krējums utt.
- Kad visas kārtas saliktas, pabeidz kūku ar glītu krējuma kārtu un izdekorē pēc sirds patikas.
- Atstāj kūku ievilkties uz stundu ledusskapī un liec galdā.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv
Varetu uzrakstit,cik ripas sanak un cik vajag skabo krejumu un cukuru????Recepte nav pabeigta!!!