Atcerēsimies tikai 5 garšvielas, kuras neitralizē kofeīna negatīvo ietekmi uz organismu un liek kafijai strādāt mūsu labā.
1. Melnie pipari
Melnie pipari veic gremošanas sistēmas stipru attīrošo darbību, izvada toksīnus, uzlabo vielmaiņu, stimulē kuņģa darbību, veic antiseptiķa funkciju. Pievienojiet to karstā kafijā pa 1 -2 zirnīšiem, dodiet nostāvēties.
2. Kardamons
Nomierina. Stiprina kuņģi. Rekomendē pievienot kafijai kardamona miziņas vai pulveri. Tas piedod kafijai īpašu, neatkārtojamu aromātu ēterisko eļļu darbības dēļ.
3. Krustnagliņas
Stimulē asinsriti un pazemina asinsspiedienu. Krustnagliņu ēteriskās eļļas dod aromātu, kas veicina kofeīna negatīvās darbības samazināšanos. Pievienojiet kafijai vienu krustnagliņu galviņu un dodiet nostāvēties.
4. Kanēlis
Pazemina kafijas skābinošo darbību uz organismu. Var pievienot kanēļa pulveri vai veselu nūjiņu kafijas pagatavošanas laikā, vienkārši ievietojot to karstā kafijā.
5. Ingvers
Iedarbojas uz organismu nomierinoši, noņem sāpes un spazmas, stimulē kuņģa – zarnu trakta darbību. Kafijas vārīšanas laikā var pievienot nedaudz ingvera pulvera vai mazu svaigas saknes gabaliņu.
Autors: Dieviete.lv