Atcerēsimies tikai 5 garšvielas, kuras neitralizē kofeīna negatīvo ietekmi uz organismu un liek kafijai strādāt mūsu labā.

1. Melnie pipari

Melnie pipari veic gremošanas sistēmas stipru attīrošo darbību, izvada toksīnus, uzlabo vielmaiņu, stimulē kuņģa darbību, veic antiseptiķa funkciju. Pievienojiet to karstā kafijā pa 1 -2 zirnīšiem, dodiet nostāvēties.

2. Kardamons

Nomierina. Stiprina kuņģi. Rekomendē pievienot kafijai kardamona miziņas vai pulveri. Tas piedod kafijai īpašu, neatkārtojamu aromātu ēterisko eļļu darbības dēļ.

3. Krustnagliņas

Stimulē asinsriti un pazemina asinsspiedienu. Krustnagliņu ēteriskās eļļas dod aromātu, kas veicina kofeīna negatīvās darbības samazināšanos. Pievienojiet kafijai vienu krustnagliņu galviņu un dodiet nostāvēties.

4. Kanēlis

Pazemina kafijas skābinošo darbību uz organismu. Var pievienot kanēļa pulveri vai veselu nūjiņu kafijas pagatavošanas laikā, vienkārši ievietojot to karstā kafijā.

5. Ingvers

Iedarbojas uz organismu nomierinoši, noņem sāpes un spazmas, stimulē kuņģa – zarnu trakta darbību. Kafijas vārīšanas laikā var pievienot nedaudz ingvera pulvera vai mazu svaigas saknes gabaliņu.

Autors: Dieviete.lv

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?