-1.8 C
Rīga
sestdien, 23 novembris, 2024

Gardēžu uzkodu receptes labākai dzīvei

 

Daudzi no mums 2019. gadāir iesoļojuši ar apņemšanos dzīvot labāk un uzlabot savas dzīves kvalitāti.Rimišefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā vērtīgām uzturvielām bagātu uzkodu receptes, kas gatavotas no Rimi Labākai dzīvei produktiem –tās ir vienkārši pagatavojamas un lieliski iederēsies arīsvinību galdā.

Uzņemot ciemiņus, ir ierasts tos pacienāt ar kādiem gardumiem, un reizēm dzīves ātrais temps mums liek izvēlēties jau gatavas uzkodas, kas lielākoties nav veselīgas un vērtīgas. Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis, uzņemot kustības Labākai dzīveipirmās pēcpusdienas viesus jaunajā Rimi Virtuvē, izvēlējās daudzveidīgus Labākai dzīveiproduktus un piedāvāja konceptam atbilstošas receptes. Pīles, laša un liellopa gaļas uzkodas izpelnījās sabiedrībā zināmu personību un gardēžu atzinību, turklāt tās satur mazāk sāls, cukura, “slikto” tauku, tajās nav ģenētiski modificētu sastāvdaļu, bet ir vairāk šķiedrvielu un tikai dabīgi aromatizētāji. Gatavojot cienastu pašam, būs jāiegulda nedaudz laika, taču, ieraugot patīkamo pārsteigumu viesu sejās, pūles atmaksāsies. 

 

Pīles filejas un mango iesmiņi

Sastāvdaļas:

Pīles krūtiņa – 1 gab.

Vīnogu kauliņu eļļa – 1 tējk.

Svaigi malti pipari –pēc garšas

Mango – 1 gab.

 

Marinādei:

Sojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu – 1 ēdamk.

Svaigs ingvers (rīvēts) – 1/2 tējk.

Ķiploks (kapāts) – 1/2 tējk.

Laima sula – 1 tējk.

Čili (kapāts) – 1/3 tējk.

Mango biezenis – 1 tējk.

Pīles filejas ādānedaudz iegriež. Pannāuzkarsēeļļu, liek filejas ar ādu uz leju. Apcep 1-2 min no katras puses. Pīli ar ādu uz augšu liek cepeškrāsnīun 12-14 min cep 180 °C karstumā. Kad fileja gatava, to atdzesē.

Kamēr pīles fileja gatavojas cepeškrāsnī, var ķerties pie marinādes pagatavošanas, kopāsajaucot visas sastāvdaļas. Sagriežfilejas plānās, garenās strēmelēs un liek marinādē. Ja ir vēlme, pīles filejai vari noņemt ādu pilnībā.

Mango sagriežnelielos gabaliņos un pamīšus kārto uz iesmiem kopāar pīles filejas gabaliņiem.

 

Polentas un liellopa gaļas uzkodas

Sastāvdaļas:

Polentai:

Kukurūzu milti, polenta – 300 g

Ūdens vai buljons – 500 ml

Piens 0,5% – 1l

Sāls – 1/2 ēdamk.

Olīveļļa – 2 ēdamk.

 

Mērcei:

Liellopa karbonāde – 500 g

Vīnogu kauliņu eļļa – 2 ēdamk.

Burkāns – 1 gab.

Pastinaks – 1 gab.

Selerijas sakne – 1/4 gab.

Šalotes sīpols – 2 gab.

Ķiploks – 3 daiviņas

Tomātu pasta – 1,5 ēdamk.

Liellopa buljons – 600 ml

 

Notīra saknes un sagriežtās mazākos gabalos. Sagriežarīliellopa gaļu.

Vispirms visu apcep pannā, tad liek spiediena katlā. Izmantojot spiediena katlu, liellopa gaļu vāra 25-60 minūtes –laiks atkarīgs no liellopa kvalitātes un gabalu lielumiem. Ja gatavošanai izmanto parastu katru, tad gaļu tajājāvāra 2,5 reizes ilgāk.

Tajāpašāpannā, to nemazgājot, apcep tomātu pastu un pievieno buljonu. Uzvāra un pievieno gaļai ar saknēm.

Uzvāra polentu, uzlej un izlīdzina to uz ietaukotas pannas, lai atdziest.

Pasniedzot polentu, to sagriežgabalos, ietauko un cep uz grila pannas vai cepeškrāsnīgrila režīmā, līdz silta.

Uz polentas gabaliņiem kārto gaļu un saknes.

 

Viegli sālītas foreļmaizītes

Sastāvdaļas:

Rudzu maize Turaidas

Svaigs gurķis

Viegli sālīta forele

Dilles dekoram

Sāls un cukurs

 

Avokado krēmam:

Avokado – 1 gab. liels vai 2 mazi

Turku zirņi – 1 ēdamk.

Sezama eļļa – 1 ēdamk.

Grauzdēts sezams – 1 ēdamk.

Laima sula – 1 tējk.

 

Lai iesālītu foreles fileju, nepieciešams tikai sāls un cukurs, tāpēc šīir jūsu iespēja pašiem atrast savu vislabāko recepti salduma un sāls balansam.

Kad zivs iesālīta, atstāj to uz nakti ledusskapī, no rīta noskalo lieko sāli un sagriežfileju.

Pagatavo avokado krēmu, savienojot visas sastāvdaļas un samaļot krēmā. Sagriežgurķi plānās ripiņās. Kārto maizītes ar krēmu, foreli un gurķi, virspusēuzliekot dilli.

 

Autors: Rimi

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.