19 C
Rīga
otrdien, 30 aprīlis, 2024

Iemācies gulēt saldāk!

 

Mans pēdējā laika iemīļotākais apzīmējums saistībā ar savām miega stundām ir: "Es guļu tik cieši kā lācis un no rītiem nespēju piecelties laikus". Tā patiešām ir – jau ilgāku laiku celšanās (nevis pamošanās) vienalga cikos no rīta man sagādā neizsakāmas grūtības. Lai arī mans dienas režīms bieži vien nav iekalts kā akmenī, šī mana pamošanās problēma patiešām reizēm kļūst apgrūtinoša. Tāpēc ķēros pie lietas un atradu labus ieteikumus, kā miegu iespējams padarīt kvalitatīvāku un līdz ar to – nākamo dienu priecīgāku. Izlasi, iespējams, šie ieteikumi noderēs arī tev!

Sākšu ar ieteikumiem no savas pieredzes.
* Pirmais secinājums ir – kopš man ir miega maska saldiem sapņiem, es guļu daudzkārt labāk. Kaut arī parasti no rīta to atrodu ievandītu gultā, tā vienalga ir palīdzējusi man iemigt ātrāk.

* Otrais secinājums – nedzert kafiju, zaļo vai melno tēju, kakao vēlu vakarā un, protams, arī neēst šokolādi.

* Trešais secinājums – pēc iespējas vairāk fizisku aktivitāšu vakarā tevi nokausēs un tu aizmigsi ātrāk un labāk.

* Ceturtais secinājums – neskatīties šausmu filmas un vispār TV līdz vēlai naktij un iet gulēt laicīgi.

Apkopoju arī dažus speciālistu ieteikumus:
* Pirms gulētiešanas esot ieteicams ēst banānus, salātus, mandeles, kā arī dzert siltu pienu vai kumelīšu tēju ar medu.

* Izslēdz gaismu! Guli pēc iespējas tumšākā telpā. Ja naktī celies, atceries, ka arī vannas istabā ir jābūt nelielam apgaismojumam – spoža gaisma tevi atmodinās un tev atkal būs grūti iemigt.

* Guli ar zeķēm – siltas kājas padarīs tavu miegu saldāku un tu uzmodīsies retāk.

* Izdomā pirms-miega tradīciju! Vai tā būtu silta vanna vai apģērba sakārtošana rītdienai, pirms-miega tradīcija liks tavam ķermenim un prātam saprast, ka pienācis gulētiešanas laiks.

Dažus no šiem ieteikumiem apsolos izmēģināt jau no rītdienas. Kā nekā – jauns gads, jaunas apņemšanās 🙂 Varbūt arī tavā krājumā ir kādi ieteikumi saldākam miedziņam?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.