6.7 C
Rīga
pirmdien, 25 novembris, 2024

Jogurta torte ar augļiem

 

Vajadzēs: MĪKLAI: 2 olas, 80 g cukura, 2 ēd.k. silta ūdens, 100 g miltu, 100 g maltu lazdu riekstu. PILDĪJUMAM: 2 paciņas želantīna, 1 glāze ķiršu (svars pēc notecināšanas 340 g),1 kārba persiku vai aprikožu (340 g), 600 g jogurta, 100 g medus, 2 ēd. k citrona sulas,1/2 citrona rīvētās miziņas, 200 g saldā krējuma. 1.Tortes cepamo formu izklājiet ar cepampapīru.(ideāli ir, ja tortes forma ir 26cm). Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 180o C. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus kopā ar 20 g cukuru sakuliet stingrās putās. Dzeltenumus putojiet kopā ar atlikušo cukuru un ūdeni, līdz izveidojas gaišs krēms. 2.Iemaisiet riekstus miltos. Sakultos olas baltumus iecilājiet miltos un iegūto masu pievienojiet krēmam. Lieciet masu formā un cepiet 15 minūtes cepeškrāsnī (160o C temperatūrā). 3.Iemērciet želantīnu. Augļiem ļaujiet notecēt, sulu savāciet. Samaisiet jogurtu ar 80 g medus, citronu sulu un citrona miziņu. Želantīnam nolejiet lieko ūdeni, izšķīdiniet siltā ūdens peldē un iejauciet jogurtā. Putukrējumu sakuliet stingrās putās un iecilājiet jogurtā. 4.50 ml persiku(aprikožu) sulas sajauciet ar atlikušo medu, uzsildiet. Pamazām samitriniet tortes pamatni.(p.s.bet tas nav tik nepieciešams) Pēc tam to apziediet ar 1/2 jogurta krēma, tortes centrā izkārtojiet ķiršus, bet ārmalā sarindojiet persikus(aprikozes). Dažus augļus atstājiet rotāšanai. Pārklājiet ar atlikušo krēmu un novietojiet uz 3 stundām vēsumā. Garnējiet ar persikiem (aprikozēm) un ķiršiem. Lai izdodas un labi garšo 😉

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.