8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Jauno modes mākslinieku konkurss “HABITUS BALTIJA 2010”

 

47 jaunie modes mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Vācija, Norvēģija, Turcijas, Kipras, Polijas un Slovēnijas prezentēs tērpus šādās kategorijās:

– Rūpnieciskais pret-a-porter;
– Mākslinieciskais pret-a-porter;
– Avangarda mode.

Konkursā tiks noteikta arī labākā mācību iestāde, kura tiks vērtēta pēc skolu un augstskolu izvirzīto studentu vidējā iegūto punktu skaita.

Par labākās skolas titulu sacentīsies 10 augstskolas – Latvijas Mākslas akadēmija, Viļņas Mākslas akadēmija (Lietuva), Viļņas Mākslas akadēmija, Telšu Mākslas fakultāte (Lietuva), Igaunijas Mākslas akadēmija (Igaunija), Tallinas Lietišķo zinātņu universitāte (Igaunija), Krakovas Mākslas, modes dizaina skola (Polija), Starptautiskā tērpu un modes dizaina skola (Polija), Dienvidkrievijas valsts ekonomikas un servisa universitāte (Krievija), Dizaina akadēmija (Ļubļana, Slovēnija) un Mimar Sinal tēlotājmākslas universitāte (Turcija).

Konkursa uzvarētāji saņems sertifikātus dalībai starptautiskos modes konkursos, tostarp arī prestižajā IX starptautiskajā jauno dizaineru konkursā "Russkij Siluet", kura fināls notiks 2011. gada maijā Maskavā, modes konkursā "Ekzersis" Maskavā, kas notiek lielākajā nozares izstādē "Tekstillegprom" Krievijā, kā arī citas vērtīgas balvas. Grand Prix ieguvējs saņems vērtīgu pārsteiguma balvu no BT 1 un "Habitus Baltija" statueti. Statueti saņems arī par labāko atzītā skola. Tāpat arī "Habitus Baltija 2010" labākās kolekcijas autors nākamajā gadā ar savu tērpu kolekciju varēs atklāt konkursa "Habitus Baltija 2011" fināla skati. Savukārt kādam no konkursa dalībniekiem "Intertextil Balticum" rīkotāji dāvās iespēju piedalīties izstādē 2011. gadā.

Konkursa skates sāksies 10. aprīlī plkst. 14.00 , kam sekos konkursa fināls ar iepriekšējo gadu konkursa laureātu LĪGAS BANGAS, INDRAS SALCEVIČAS un AGNESES NARŅICKAS tērpu kolekciju modes skati un laureātu apbalvošana. Pasākumu vadīs šarmantais aktieris Andris Bulis.

10. aprīlī jauno modes mākslinieku konkursa "Habitus Baltija 2010" un izstādes "Intertextil Balticum 2010" laikā notiks modes tematikai veltīti starptautiski semināri.

"Habitus Baltija" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, Viļņas Mākslas akadēmiju, Igaunijas Mākslas akadēmiju, Krakovas Mākslas un modes dizaina skolu (Polija) un Dienvidkrievijas Valsts ekonomikas un servisa universitāti (Krievija).

avangarda_mode_634 Avangards – Paulina BOJORA

Publicitātes foto

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.