19 C
Rīga
otrdien, 30 aprīlis, 2024

Bilance

 

Ir tik dīvaini, ka katru reizi pirms gadu mijas mēs veicam nelielu bilanci par to kāds ir bijis šis gads. Kāds tas bija man? Raibāks par dalmācieša kažoku. Es gan neteiktu,ka tikai melns un balts, bet rakstu jau izmainīt nevar. Dažbrīd mani ir jābrīnās par to, kā es spēju pielāgoties visam tam, kas ir noticis. Hamelions,hm, tiešām tā varētu definēt to, kā esmu izdīvojusies pa savu dzīvi.

Jocīgi, ka iesāku par šī gada kopējiem notikumiem kaut gan ne jau par to gribēju rakstīt, bet ievadu vajag pilnīgi visam. Gluži kā domrakstos ievads, iztirzājums un nobeigums. Kaut gan bieži vien mans dzīves iztirzājums ir tik garš un sarezģīts,ka bail!

Bet par ko tad sieviete varētu rakstīt pirmajā ierakstā? Par naudu?Par modi?Par bērniem? Man nav nav nekas no iepriekš minētā. Ok, nauda ir, bet minimāli un modi es arī itkā saprotu, bet ir kaut kas svarīgāks par to visu, lai cik banāli un muļķīgi tas neizklausītos tā ir mīlestība. Cilvēciska un dabiska bez liekiem niekiem un pārmetumiem. Vai tāda ir? Jā, ir gan tik līdz tai ir jāizaug. Gluži kā bērnam kurš savu dzīvis sāk ar rāpošanu un ar daudziem jauniem atklājumiem nonak līdz pirmajiem soļiem.

Un atkal ieslīgu liekvārdībā, bet ko darīt,ja ir tik lirisks noskaņojums ar mūziku fonā? Sauksim to par manu vājību, bet šī nav tā sliktākā. Ir kāds cits. Jā, tieši tā, cits. Un šeit jau mēs nonākam pie šī pirmā ieraksta vaininieka. Pie cilvēka kurš var Tevi pacelt debesīs, bet pēc sekundes Tu jau nonāc elles dzīlēs. Jā, tik krasas atšķirības es nekad nebiju sajutus, pat ne iedomājusies. Lai cik dīvaini tas nebūtu, bet esmu no tām, kas nespēj izrādīt savas jūtas. Viss tiek apspēlēts domās un sapņos. Vārdi, apskāvieni, skūpsti,mīļums, bet ar laiku to iemācos arī izrādīt. Tik viņam nebija pacietības. Visu vajadzēju tagad un tūlīt. Bet kas to būtu iedomājies,ka tas tagad un tūlīt ievilksies. Pat tad, kad viņš ir itkā saticis citu? Tas ir kā riņķa dancis no kura mums abiem negribās izkļūt. Varbūt tieši tādēļ,ka esam emocionāli uz viena viļņa?

Tik izskatās, ka man tas sāp vairāk nekā viņam… varbūt arī otrādāk.

Tagad ir dots laiks,vairāki gari mēneši, lai dzīvotu tālāk un mainītos, kā vēl nekad, bet nezināmu iemeslu dēļ viņš atgriežas. Atgriežāas brīžos, kad to vismazāk gaidu un vēlos. Kaut gan būšu godīga, es viņu vēlos.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsLabas idejas svētkiem
Nākamais rakstsNeaizmirstamā nakts (turpinājums)