9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Labas idejas svētkiem

 

Kā zināms, katrā no mums slēpjas īsta māksliniece. Tā kā straujiem soļiem tuvojas Ziemassvētki un gada nogale, nolēmām apkopot Cosmo apmeklētāju idejas eglīšu, dāvanu un mājas rotājumu gatavošanā. Apskati piecas oriģinālas idejas, ko saviem svētkiem vari aizgūt jau šogad!

Katru gadu gatavoju saviem mīļajiem apsveikumu kartītes. Ikdiena man ir ļoti rosīga, tāpēc savam hobijam varu veltīt laiku tikai tad, kad esmu nolikusi gulēt bērnu. Vienas apsveikumu kartītes izgatavošana aizņem aptuveni 20 minūtes, izmantoju dažādus materiālus. Oriģinālākā kartīte ir ar tamborēto eglīti. Šādas kartītes izgatavošana aizņem daudz ilgāku laiku, bet saņēmējam lielāks prieks.

Sanita, 29

Svētkos mums par rotājumiem nav jauztraucas, jo mamma vienmēr par to parūpējas – Ziemassvētki vai Lieldienas, viņa vienmēr izdomās kaut ko interesantu, kā mūs pārsteigt. Šie visi darbiņi ir manas mammas Aigas (41) tamborējumi. Viņa tos tamborē vakaros, pēc  darba, tas ir viņas hobijs! Iesūtīja: Ilze

Kad tuvojas Ziemassvētku laiks, es vienmēr paspēju jau laicīgi nopirkt dāvanas un iesaiņot tās. Mana īpašā metode kā iesaiņot ir pavisam vienkārša. Nepieciešams: Parastais plānais kreppapīrs, biezais staipīgais kreppapīrs, un tāds kreppapīrs, kurā ir ieaustas smalkas metāla šķiedras. Un, protams, nepieciešama karstā līmes pistole.

Viss sākas ar to, ka dāvanu iesaiņoju parastajā plānajā kreppapīrā, satinot to dubultā, lai nekas nespīd cauri. Tad to apsienu ar lentīti un atstāju brīvus un diezgan garus lentītes galus, lai tie karātos. Tad ņemu šo ar metāla šķiedrām ieausto kreppapīru un nogriežu garu, apmēram 1 cm biezu sloksni, un to pirkstos savirpinu, lai izskatītos vēl skaistāk. No tā paša kreppapīra izveidoju daudz bantītes. No biezā kreppapīra arī izveidoju šādas bantītes, tikai nedaudz lielākas, lai mazo bantīti var uzlīmēt virsū. Galu galā bantītes uzlīmēju uz savirpinājuma un izskatās ļoti skaisti. Savirpinājumu var uzlīmēt uz dāvanas, to izlokot tā, lai tas izskatās kā ložņājošs augs.

Manos krājumos ir jau vasarā sakaltētas ābolu ripiņas, kuras pielīmēju brīvo, garo lentīšu galos. Un uz pašas dāvanas uzlīmēju vasarā sameklētu čiekuru.

Ieva, 20

Tā kā mans hobijs ir saistīts ar pērļošanu, tad nu izvēlējos uzpērļot arī kaut ko Ziemassvētkiem. Zvaniņš ir pērļots pēc interneta vidē atrodamas shēmas, kura vieta ir kādā no Ziemassvētku eglītes zariem. Savukārt pērļotā eglīte kalpo kā dāvana svētkos manai vecmāmiņai. Darināta no pērlītēm, kas uzvērtas uz smalkas stieples un kopā sasaistītas, kuras darināšanā es tika ļauta vaļa fantāzijai. Sirsnīgus Jums šos burvīgos svētkus!

Kristīne, 23

Šiem Ziemassvētkiem tapa krāšņs adventes vainags. Draugs, ieraugot vainagu, teica: “Kāpēc tikai 3 sveces?” Bet nē, tomēr ir visas 4, visas sveces nav vienādas, jo manai mammai nepatīk, kad stāv 4 sveces. Vainags veidots no salmiem, un apelsīnu mizu rozītēm arī ir pašas veidotas, vārpiņas bija vasarā salasītas. Pārējie mazie sīkumiņi un akcentiņi tika piepirkti klāt. Līmēšanai izmantoju karsto līmi. Man pašai mans adventes vainags ļoti patīk, jo ir krāšņs un arī ir izmantoti dabas materiāli un nav viss mākslīgs, kā arī interesantā sveču izvēle.

Laine, 20

Visu publicēto ideju autores saņems dāvanas. Ar autorēm sazināsimies personiski.

Paldies ikvienai meitenei, kas mums atsūtīja savu ideju!

Lai jauks svētku laiks!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsKas ķīvējas, tas mīlējas?
Nākamais rakstsBilance