16 C
Rīga
otrdien, 30 aprīlis, 2024

Laulību evolūcija – izejam cauri visām fāzēm

 

attiecību fāzes 1. FĀZE – idealizācija Fāzes ilgums apmēram 12 -18 mēneši. Šajā laikā viss otrā cilvēkā liekas brīnišķīgs- izskats, balss, pat rakstura īpatnības liekas ideālas. Cilvēks jūtas kā apreibis no laimes, viņš ir eiforijā. Šajā periodā nevajadzētu pieņemt svarīgus lēmumus, jo paies kāds laika posms un jūsu priekšā būs reāls cilvēks ar visiem trūkumiem.

2.FĀZE – sātīgums Tā ir pirmā krīze, kad diviem cilvēkiem jāvienojas savā starpā par to, pēc kādiem likumiem viņi dzīvos, ko viņi gaida viens no otra, iespējams, ka katrs no viņiem redz kopējo dzīvi savādāk , katram no viņiem dzīvē ir savas vērtības, ko būtiski grūti ir pieņemt otram cilvēkam. Emociju un jūtu vētra ir norimusi. Jūs ar skaidru galvu sākat novērtēt partnera plusus un mīnusus. Jūs sākat pierast viens pie otra, uzvedieties viens otra klātbūtnē patiesi, atklāti un atraisīti.

3.FĀZE – atšķirības Šī fāze ir neizbēgama visiem pāriem, kam ir ilgstošas attiecības. Šajā fāzē sākas strīdi, jūs it kā koncentrējat uzmanību uz partnera trūkumiem. Pats vieglākais un tajā pašā lakā visbēdīgākais iznākums – šķiršanās.Kas re slikts ? Jūs pārtrauksiet laika gaitā pārbaudītas attiecības, starp citu, labi ātri izveidosiet jaunas attiecības ar citu partneri , un viss sāksies no gala- ar 1.fāzi.

4. FĀZE – attiecību atjaunošanas fāze Strīdi un domstarpības partneru starpā notiek, bet tiem nav fatāls raksturs, jo abi saprot, ka strīds beigsies ,un attiecības atkal atjaunosies. Ja partneri iemācās būt pacietīgi, tad līdz ar to atnāk arī dzīves gudrība. Tas ir dabas likums.Tātad 4.fāzes laikā partneri apgūst dzīves gudrību.

5.FĀZE – pienākums un cieņa. Un vēl mīlestības 1.stadija Patiešām, līdz šim mīlestība vēl nav bijusi.Šajā laikā katrs partneris domā nevis par to, kas un cik viņam parādā, bet gan par to, ko viņš var dot mīļotajam cilvēkam.Savu pienākumu apzināšana attīta cilvēku.

6.FĀZE – draudzība Jūs pa īstam esiet tuvi un dārgi viens otram. Jūs ticat viens otram kā vislabākie draugi. Draudzība – tā ir nopietna sagatavošanās mīlestībai.

7. FĀZE – mīlestība Īsta mīlestība – tas nav vienkārši. Uz to iet ilgu laiku. Mīlestību mācās caur visdažādākajām dzīves situācijām ilgstošās un tuvās attiecībās.Īsta mīlestība- tas nebūt nav tas, kas negaidīti ” uzkrīt ” uz galvas, kā nereti domā. Īstai, pieaugušai mīlestībai cilvēks ir gatavs, atsakoties no egoisma un aizspriedumiem. Katrs pats izvēlas sievu vai vīru. Bet lai pieredzētu īstu mīlestību ģimenes dzīvē, vispirms jāiepazīst vienam otru, jāsadraudzējas un tikai tad arī jāiemīl.Daudzi pāri uzskata, ka mīlestība ir attiecību 1.fāze. Bet tā ir tikai romantika, kas pāriet tiklīdz nokrīt ” rozā brilles”, sākas pirmās grūtības, pirmie attiecību pārbaudījumi. Kāds sāk domāt- mīlestība ir pagājusi. Uzticība un pacietība – mīlestības galvenie noteikumi. Un ja jūs nolēmāt, ka jūsu attiecībā mīlestības nav, esiet droši, ka tā vispār vēl nav sākusies.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.