3.2 C
Rīga
pirmdien, 25 novembris, 2024

Supergardie virtuļi + 3 glazūru receptes

 

tomswallpapers.com-6005

Sastāvdaļas mīklai:

Pašiem virtuļiem ar ieraugu:
✔ 1 gl. miltu 140 g
✔ 12 gl ūdens (120 ml)
✔ 1 t.k. svaigā rauga ( 10 g)
✔ 2 gl. miltu  (280 g)
✔ 3 olas
✔ 1 t.k. sāks (5 g)
✔ 13 gl. cukura (70 g)
✔ 100 g izkausēta sviesta
✔ augu eļļa cepšanai

Glazūru veidi:

Šokolādes:
✔ 150 g šokolādes
✔ 125 ml saldā krējuma 38%
✔ šokolādes gabaliņus aplejiet ar karstu saldo krējumu un izmaisiet līdz masa ir viendabīga

Iebiezinātā piena:
✔ 250 g vārīta iebiezinātā piena
✔ 1-2 ēd.k. piena
✔ pienu uzkarsējiet un samaisiet kopā ar vārīto iebiezināto pienu.

Baltās šokolādes:
✔ 200 g baltās šokolādes
✔ 125 g saldā krējuma 38%
✔ šokolādes gabaliņus aplejiet ar karstu saldo krējumu un izmaisiet līdz masa ir viendabīga

Pagatavošana:

1. Mīklas pagatavošana:

No sākuma ir jāpagatavo ieraugs: miksera bļodā izsijājiet 1 gl. miltu, pievienojiet raugu un pieliet 120 ml ūdens. Maisiet mīklu 2 minūtes, jūs iegūsiet ķepīgu masu. Apsedziet uz atstājiet uz vienu stundu siltā vietā.

Ieraugam pievienojiet atlikušos miltus, olas, sāli, cukuru un maisiet mīklu 8 minūtes. Pievienojiet izkausēto sviestu un vēl maisiet 2 minūtes. Mīklai ir jāsanāk mīkstai un gludai.

Mīklu apsedziet un ļaujiet tai atpūsties 30 minūtes. Tad uz 1 stundu ielieciet ledusskapī (var atstāt uz visu nakti), šis process palīdz mīklas izrullēšanā.

2. Formēšana un cepšana:

Izrullējiet Mīklu 1 cm biezumā. Ar formiņas palīdzību izspiediet 30 apļus un ar mazākas formiņas palīdzību izspiediet vidiņus (var izlīdzēties ar glāzi un plastmasas pudeles korķi).

Uz pannas uzkarsējiet lielu daudzumu eļļas. Eļļas gatavību pārbaudiet ar koka irbulīti, ja ieliekot eļļā parādās burbulīši, tad karstums ir pietiekams.

Virtuļi ir jācep no abām pusēm, apmēram 30 sekundes no katras puses līdz tie ir zeltaini brūni. Saceptos lieciet uz papīra dvieļa, lai noņemtu lieko eļļu. Pārklājiet ar glazūru, vai vienkārši ar pūdercukuru.

Lai jums labi garšo!

 

 

 

5 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.