Kas var būt labāks par karameles garoziņu uz greipfrūta, kas ir sacepts kopā ar garšvielām? Visi ir pieraduši greipfrūtu ēst svaigā veidā un iespējams, ka tā cepšana liksies par izšķērdību. Bet, ja reiz jūs pamēģināsiet šo desertu, tad patā iespēja, ka iemīlēsieties tajā kā bez prāta. Tikko auglis sāk cepties, pa visu māju izplūst tik burvīgs aromāts, kuru var salīdzināt tikai ar ziedošu jasmīna krūmu. Šo vieglo, augļu desertu ir vērts pagatavot kaut tikai eksperimenta kārtā. Iegūtais rezultāts tevi iedvesmos citiem tropu augļu piedzīvojumiem. Greipfrūts ar kanēli. Jau skan izsmalcināti!
Sastāvdaļas:
- greipfrūts;
- 2 ēdk. cukura;
- 1 ēdk. augu eļļas (eļļu var aizstāt ar sviestu);
- kanēlis.
Pagatavošana:
1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ieslēdz grila režīmu. Arī parastais režīms derēs.
2.Nomazgā greipfrūtu uz pusēm. Nogriez mizai cepurītes, lai auglis būtu stabils. Ar asu nazi iegriez greipfrūtu pa daiviņu līnijām – tas paaugstinās augļa sulīgumu cepšanās laikā, bet pēc tam būs daudz ērtāk ēst.
3. Iesmērē greipfrūta mīkstumu ar augu eļļu. Pa virsu uzber cukura un kanēļa maisījumu. Cep greipfrūtu 7-10 minūtes – seko līdzi, lai cukurs būtu pilnībā izkusis, bet greipfrūts būtu pārklājies patīkamu karameles kārtiņu. Desertu var pasniegt ar piparmētras lapiņu, mandeles riekstiem, vai pistāciju. Personīgi es pieliktu klāt vaniļas saldējuma bumbu.
Vēl var pagatavot tā: uz greipfrūta uzberiet cukuru un kanēli, bet pa virsu uzliekat plānas sviesta šķēlītes. Labāk ir izmantot brūno cukuru.
avots: takprosto.cc