Sastāvdaļas (4 porcijām):
forele
kartupeļi
saldais krējums
ķiploki
milti
burkāni
sīpoli
sviests
augu eļļa
garšvielas (sāls, piparu maisījums, lauru lapas)
Pagatavošana:
Gatavojam mērci. Kastrolītī izkausējam sviestu. Dažas minūtes apcepam tajā ķiplokus, lai tie atdod savu aromātu. Pievienojam ēdamkaroti miltu, viegli apcepam un intensīvi maisot pievienojam saldo krējumu. Kad mērce sabiezēs pievienojiet mazliet vārīta ūdens un garšvielas: sāli, lauru lapas un piparu maisījumu. Uzvāriet, noņemiet no uguns un apsedziet ar vāku.
Tagad apcepam sarīvētus burkānus un sīpolus.
Kartupeļus sagriežam vidēja izmēra ripiņās. Liekam veidnē, pievienojam sāli, piparus, un mazliet augu eļļas. Virsū uz kartupeļiem liekam mazliet apsālītas zivis, uz zivīm burkānus ar sīpoliem un virsū uzliekam ķiploku mērci. Cepam zivi 40-45 minūtes 180 grādu temperatūrā.