Sastāvdaļas
1/2 glāze tumši brūnais cukurs
1/2 glāze ūdens
1/2 glāze sojas mērces
1/2 tasīte saldais rīsu vīns vai 1/2 glāze sakē (vai degvīns), ar 1/4 glāzi cukurs
1 1/2 ēdamkarote svaiga ingvera, notīrīts un rupji sagriezts
1 tējkarote malts koriandrs
4 veselas galviņas melnais pipars, vai 1/2 tējkarote samalti melnie pipari
2 laša filejas (apmēram 180 g katra)
2 tējkarotes augu eļļa ( vai vīnogu kauliņi eļļa)
2 ēdamkarotes loki, smalki sagriezti
2 ēdamkarotes ceptas sezama sēklas
Lasi vēl: |
Follijā cepts lasis! Laba ideja |
Produkti, kuri vislabāk darbojas pārī |
Praktiski ieteikumi, kā mājās tērēt mazāk elektrības |
Pagatavošana
1. pirms ūdens ir sācis vārīties, pievienojiet brūno cukuru. pievienojiet sojas mērci, rīsu vīnu, ingveru, koriandru un melnos piparus. Uzvāriet un pēc tam samaziniet uguni. vāriet uz lēnas uguns 30-40 min, kamēr glazūras apjoms samazināsies par vienu trešdaļu,un kamēr mazliet nesabiezēs. izkāsiet glazūru caur sietu, karstumizturīgā traukā. Šo masu var uzglabāt ledusskapī līdz nedēļai.
2. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 200 C. Noslaukiet laša fileju papīra dvielī un nolieciet malā.
3. uz vidējas uguns, cepamajā pannā, uzsildiet eļļu. Apcepiet lasi, 2 min no katras puses.
4.ielieciet trauku ar lasi, cepeškrāsnī. cepiet 10-15 min, vai līdz gatavībai.
5.uzmanīgi pārlejiet gatavo zivi ar glazūru. dekorējiet ar lokiem un sezama sēklām.