5.2 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Recepte: Grilētas foreles ar sinepju sviestu, grilētiem kartupeļiem un bazilika pesto

Lidl
 

Diezgan lēni un negribīgi, bet arī šogad pavasaris un grila sezona ir klāt. Iedvesmotam un jaunu garšu piepildītam sezonas sākumam grilēšanas entuziasts un pārliecināts āra cepšanas fans ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi Ingars Rudzītis sadarbībā ar “Lidl” piedāvā pārbaudītas dārzā gatavotu ēdienu receptes.

Pagatavošanai 35 min., diezgan viegli, sanāks 4 porcijas:

Sastāvdaļas

Sinepju sviestam:

  • 100 g “Pilos” sviesta
  • 4 ēdamkarotes “Kania” franču sinepju 
  • pustējkarote medus
  • 2 ēdamkarotes sasmalcināta svaigā rozmarīna
  • rīvēta miziņa no puscitrona

Forelēm:

  • 2 foreles
  • Extra Virgin olīveļļa

Piedevām:

  • 500 gr maza vai vidēja izmēra vārīti vai tvaicēti kartupeļi
  • Burciņa bazilika pesto “Baresa” 

Pagatavošana

Sajauc sviestu ar sinepēm, medu, sasmalcinātu rozmarīnu un sarīvēto citrona miziņu. Noliec malā, lai ievelkas.

Rūpīgi nomazgā foreles un nosusini tās ar papīra dvieli. Viegli pārgriez  zivju ādu sānos, un pēc tam ierīvē ar olīveļļu. Liec foreles grilēties un ik pēc pāris minūtēm apgriez uz otriem sāniem, katru reizi  apsmērējot ar sinepju sviesta masu. Grilē, līdz zivs āda no visām pusēm ir viegli brūna, apmēram 6-8 minūtes.

Ieteikums: ērtāk būs, ja zivis liksi grilēties režģītī, kas ļaus tās vieglāk apgriezt un novērsīs risku, ka mīkstā zivs saplīst.

Kartupeļus sagriez biezās šķēlēs vai uz pusēm, ja kartupeļi ir mazi. Bļodā aplej un samaisi tos ar olīveļļu, tad liec uz grila un cep līdz zeltaini brūnai krāsai. Pēc tam bagātīgi samaisi kartupeļus ar pesto un pasniedz kopā ar grilētajām forelēm. 

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.