Īstenā lauku sētā nav laika garām brokastu procedūrām, jo darbi dzen darbus, omleti cept nav vaļas, nerunājot par pankūkām vai putras vārīšanu. Ātrām brokastīm šodien piedāvājam īstenu lauku gardumu – saldo rupjmaizi. Pagatavot to ir pavisam elementāri.
Tev vajadzēs:
- rupjmaizi
- biezpienu
- skābo krējumu
- šķipsniņu sāls
- ievārījumu
Pagatavošana:
- Samaisi biezpienu ar krējumu un šķipsniņu sāls.
- Liec uz maizes šķēles, virsū liec ievārījumu un notiesā gardu muti. Ievārījumu vari ēst arī atsevišķi.
Šādi var pagatavot arī sāļo variantu, biezpienam klāt liekot zaļumus un ķiplokus, un uz biezpienmaizes uzliekot tomāta šķēli.
Labu apetīti vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa