Visiem labi zināms, ka avokado ir ļoti veselīgs auglis, pie tam, pastāv uzskats, ka tas ir svaigi ēdams, taču mēs piedāvājam to uzcept!
1 porcijai Tev vajadzēs:
- 1 avokado
- 2 olas
- bekonu (vai jebkuru citu gaļu)
- sīpollokus
Pagatavošana:
- Pārgriez avokado uz pusēm, izņem kauliņu, puses apaļajam sānam nogriez mazu, plānu šķēlīti, lai avokado nešūpotos, bet stāvētu stabili, liec uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru.
- Katrā kauliņa bedrītē ieliec atdalītu olas dzeltenumu, tad pāri lej olas baltumu, lai aizpildītu visu bedrīti. Ja tā ir par mazu, uzmanīgi izņem dzeltenumu, ar tējkaroti izgreb lielāku bedrīti.
- Liec līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
- Kad gatavs, ņem ārā, pārber ar sagrieztu, ceptu bekonu (vai citu gaļu) un sīpollokiem. Ja vēlies, vari uzkaisīt arī garšvielas.
Protams, šo vari gatavot arī kā veģetāru ēdienu, neizmantojot nekādu gaļu.
Iesakām šo gardumu ēst ar svaigi grauzdētas baltmaizes šķēli.
Labu apetīti vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa