6.7 C
Rīga
pirmdien, 25 novembris, 2024

Pankūkas ar ābolu pildījumu

 

pankuka

Dieviete piedāvā ar āboliem pildītas pankūkas. Lūk, recepte!

Tev vajadzēs:

  • 2 olas
  • pienu/ūdeni
  • miltus
  • sāli
  • cukuru
  • ābolus
  • kanēli
  • cukuru
  • sviestu
  • nedaudz cietes

Pagatavošana:

  • Sāc ar pildījuma gatavošanu: nomizo, izgriez serdes, sagriez smalkos (3 x 3 x 3mm) kubiņos ābolus, pārber ar cukuru un kanēli pēc izvēles un samaisi. Es smejos, runājot ar draugiem – ar mani dzīvojot var ātri iemācīties, ka kanēļa nekad nav par daudz, tātad, es āboliem beru kanēli, to nemaz nežēlojot.
  • Katliņā izkausē sviestu (uz 1 kg ābolu 120 g sviesta), pieber klāt ābolus, samaisi un sautē uz vidējas uguns, līdz āboli ir mīksti, bet ne putra (minūtes 10-15).
  • Pievieno cieti (uz 1 kg ābolu 3 ēd.k., skaties, cik tev pašai ir ābolu), kārtīgi samaisi un pasautē vēl minūti.
  • Gatavo pankūku mīklu: sakul olas ar šķipsniņu sāls, pievieno pienu vai ūdeni un samaisi. Man mamma ierādīja, ka, ja gribas stingrākas pankūkas, kas mazāk plīst, mīklai jālej ūdens, bet, ja gribas garšīgākas, tad piens. Pati esmu iemanījusies gatavot pankūkas ar pienu, kas neplīst.
  • Pieber klāt miltus un izmaisi. Ņem vērā – nepieciešama plāno pankūku mīkla, tātad, tai jābūt šķidrai, bet ne ūdeņainai.
  • Beigās iemaisi cukuru.
  • Kārtīgi uzkarsē pannu un eļļu, tad uz pannas lej mīklu. Pirmā pankūka nereti ir nekāda, jo panna nav kārtīgi uzsilusi, kā arī vēl nav uztaustīta īstā temperatūra, kurā cepot pankūkas tās nepiedeg un var paspēt sapildīt iepriekšējās.
  • Kad pankūka gatava, ņem nost, noliec uz šķīvja vai dēlīša, lej uz pannas nākamo. Tad pildi pankūku – uzliec karamelizēto ābolu masu un vai nu sarullē, vai saloki pankūku sainītī, un liec ar brīvo malu uz leju uz šķīvja.
  • Tā pat gatavo arī pārējās pankūkas.

Ar ko tās ēst? Tas lai paliek tavas gaumes ziņā. Vari ēst ar medu, šokolādes mērci, karameļu mērci, saldējumu, ievārījumu vai bez nekā. Kā labāk garšo.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.