Sastāvdaļas – 3,5 – 4 glāzes miltu, 200 g sviesta, glāze kefīra, 1 tējk. sodas un šķipsniņa sāls.
Pildījumam var izmantot vai nu biezu ievārījumu, vai vārītu iebiezināto pienu.
Pagatavošana.
Šoreiz smilšu mīklu gatavosim paši, nevis izmantosim veikalā nopērkamo.
Sviestu patur istabas temperatūrā, pēc tam sagriež to gabaliņos un pievieno izsijātiem miltiem. Miltus ar sviestu samīca ar rokām, lai veidojas drupena mīkla.
Kefīru ielej krūzītē un pievieno tam tējkaroti sodas un šķipsniņu sāls. Soda kefīrā tiks dzēsta, saputosies. Pēc tam radziņiem nebūs jūtams tās specifiskais aromāts, bet cepumi izdosies gaisīgi.
Sagatavoto kefīru pielej miltiem ar sviestu un visu kārtīgi samaisa – vispirms ar karoti, pēc tam mīca ar rokām uz galda, pēc vajadzības pievienojot miltus. Mīklai nevajag lipt pie rokām un galda. Šajā mīklā netiek pievienots cukurs, tāpēc pildījumam jābūt sevišķi saldam.
Mīklu sadala trijās daļās, katru daļu saveļ kā bumbu un izveltnē ļoti plānā kārtiņā. Plakano ripu sadala 12 trīsstūrveida gabaliņos.
Uz platākās malas uzliek tējkaroti salda ievārījuma. Pildījumu ietin, rullējot mīklu uz šaurāko galu.
Cepešpannā ieklāj cepamo papīru, virsū sarindo radziņus.
Cep 180-190 grādu karstumā apmēram 25 – 30 minūtes.
Gatavos radziņus pārkaisa ar pūdercukuru.