11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kā nepārēsties vakaros? Lasītājai atbild uztura speciāliste Lizete Puga.

 

ciliks

Portāla Veselam.lv lasītāja jautā: “Kā cīnīties ar lieko svaru? Man ir 36 gadi. Vēlos notievēt, bet nezinu, ar ko iesākt, lai “nenorautos”, jo esmu to mēģinājusi neskaitāmas reizes un viss neveiksmīgi. Liela ēstgriba ir vakaros, pēc darba. Kā to samazināt? Ko jūs ieteiktu ēst vakariņās?”

Atbild poliklīnikas “Šarlote” un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas uztura speciāliste Lizete Puga: “Lai veiksmīgi samazinātu savu ķermeņa masu, pirmkārt, ir nepieciešama motivācija un, otrkārt, izpratne par to, ka mainām dzīvesveidā nevis uz 1-2 nedēļām, bet palēnām uz ilgu laiku. Šī apziņa ir viena no svarīgākajiem pamatnosacījumiem, kas palīdz sasniegt ilgnoturīgu rezultātu, mazināt bumeranga efektu, kā arī ”noraušanās” epizodes.

Piekrītu Jums – vakari ir vieni no dienas sarežģītākajiem periodiem, jo tad beidzot esam mājās, nekur nav jāskrien, var laiski skatīties televizoru un kaut ko uzgrauzt. Tamdēļ viens no labākajiem paņēmieniem, kā izskaust vakara ēšanu ir ieplānot dažādas aktivitātes, piemēram, kādas nodarbības – vai tā būtu gleznošana, rokdarbi, vingrošana, pastaigas, relaksējoša vanna vai spēļu vakars ģimenes lokā u.tml.. Šīs aktivitātes novirzīs domas no vakara nebeidzamās uzkošanas.

Vēl vakaros lieliski noder izdzert tēju no lielas krūzes vai baudīt kefīrā uzbridinātas klijas – vienu glāzi, uz kuru ņem aptuveni vienu ēdamkaroti kliju.”

 

AVOTS

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.