3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Cūkas kakla karbonāde ar ķirbju biezeni un cidoniju–plūmju mērci

 
Foto - Valdis Semjonovs
Foto – Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas – cūkas kakla karbonāde, plūmes.

Marinādei – aronijas, cukurs, ūdens, malti melnie pipari, timiāns, rozmarīns, sāls.

Ķirbja biezenim – ķirbis, piens, saldais krējums, augu eļļa, malti melnie pipari, sāls.

Pagatavošana.

Aronijas savāra kopā ar cukuru un sablendē. Kakla karbonādes gabalu 30 līdz 60 min. marinē aroniju sīrupā, kas nedaudz atšķaidīts ar ūdeni, pievienojot sāli, piparus, mazliet timiāna un rozmarīna. Gaļu cepeškrāsnī 180 grādos cep 40 min. Ķirbi ar visu mizu sagriež nelielos gabalos, liek uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, pārkaisa ar sāli un pipariem, apslaka ar eļļu. 180 grādos cep 20 līdz 30 min. Ķirbja gabaliņiem noņem apcepušos garoziņu. Ķirbja mīkstumu katliņā vāra kopā ar saldo krējumu un pienu (50:50), pievienojot piparus un sāli, līdz masa sabiezē, tad sablendē. Var izspiest caur sietu. Plūmēm izņem kauliņus, noņem miziņu, sagriež mazos gabaliņos, liek sulā, kas atdalījusies, cepot gaļu, un pavāra 15 min., līdz izveidojas garda mērcīte. Kakla karbonādes šķēli kārto uz šķīvja kopā ar ķirbju biezeni un plūmju mērci.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.