-3.7 C
Rīga
svētdien, 24 novembris, 2024

Dažādu uzlējumu receptes drēgnajiem rudens vakariem…

 

 

recept-nastojki-iz-vishni-na-vodke

Uzlējumu pagatavošana – krāsainu, aromātisku, neatkārtojamu – ir sena krievu
izklaide. Izmantojiet rudens ogas un garšvielas, mājās gatavotiem uzlējumiem, kas
glābs ziemā no saaukstēšanās un garlaicības.

Mārrutku uzlējums

2,5 litriem:180 g svaigu mārrutku sakņu
150 g medus
2,7 l degvīna

1. Rūpīgi nomazgājiet mārrutku saknes. Apgrieziet no galiem un sagrieziet apmēram 1 cm biezos riņķos.
2. Izvietojiet sagrieztos mārrutkus burkās vai pudelēs, aplejiet ar degvīnu, pievienojiet medu, kārtīgi samaisiet un aizveriet. Atstājiet uz 2-3 nedēļām. Uzlējumu pasniedz vēsu.

Smiltsērkšķu uzlējums

1,5 litriem:
1 kg svaigu vai saldētu smiltsērkšķu
2–3 laimus (150 g)
200 ml cukura sīrupa
175 ml degvīna

1. Nomazgājiet un izžāvējiet smiltsērkšķus, pēc tam pārlieciet stikla vai keramikas bļodā un nedaudz sastampājiet. Pārlieciet pudelē vai burkā, turpat pievienojiet riņķos sagrieztos laimus. Pievienojiet cukura sīrupu un degvīnu, samaisiet un uzlieciet vāku.
2. Atstāt uz 1-2 nedēļām. Uzlējumu pasniedz vēsu.

Kanēļa un sarkano piparu uzlējums

2 litriem:
200 g kanēļa standziņu
75 g sarkano čilī piparu (4–5 pākstis)
1,9 l degvīna
15 ml cukura sīrupa

1. Ievietojiet kanēli un piparus pudelē vai burkā, tad pielejiet degvīnu un cukura sīrupu.
2. Pēc vāka uzlikšanas uzglabāt 2-3 nedēļas.

Ingvera uzlējums laima sulā ar citronu

1,5 litriem:
3–4 laimus (200 g )
120 g citronu
250 g svaigu ingveru
1, 5 l degvīna

1. Ingveru nomazgā un sagriež plānās šķēlēs, pēc tam aplej ar degvīnu. Laimus un citronus sagriež uz pusēm, izspiež degvīnā un palikušās pusītes iemērcē uzlējumā.
2. Pēc aizvēršanas, uzglabā 2-3 nedēļas. Uzlējumu pasniedz vēsu.

Brūkleņu uzlējums konjakā

800 mililitriem:
750 g svaigu vai saldētu brūkleņu
1 l konjaka

1. Nomazgājiet un nožāvējiet brūklenes, pēc tam nedaudz sastampājiet un pārberiet pudelē vai burkā.
2. Aplejiet ar konjaku un uzglabājiet 1-2 nedēļas. Pasniedz vēsu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.