1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Mani uzaudzināja tētis, un tas spēcīgi ietekmēja to, kā es mīlu

 

Family with little boy basking in glow of later afternoon sun by photoalto on 500px.com

Es uzaugu ar tēti. Tas pavisam noteikti ietekmēja to, kā es uzvedos un izturos pret citiem. It īpaši pret vīriešiem. Lūk, kā manas tuvās attiecības ar tēti palīdzēja man romantisko attiecību jomā:

Es neesmu pārlieku sentimentāla. Man patīk romantika, bet es esmu diezgan vienaldzīga pret pārlieku lielu centību no vīrieša puses. Materiālās vērtības man nav svarīgas. Man svarīgas ir „mazās ikdienas lietiņas”, kas liek man priecāties. Ja vīrietis saka, ko patiesi domā un dara, ko saka, tad es esmu apmierināta.

Es saprotu, ka arī vīrieši var būt jūtīgi (un man tas patīk). Mans tētis ir viens no jūtīgākajiem vīriešiem, ko zinu. Es varu viņam uzdāvināt dāvanu vai kartīti, un nav svarīgi, cik nesentimentāla tā būs, viņš apraudāsies. Tas pat ir mazliet smieklīgi, bet mīļi. Uzaugot ar viņu, es sapratu, ka arī vīriešiem ir jūtas (pat, ja viņi negrib to atzīt).

Es vienmēr cenšos uz visu skatīties no vīrieša skata punkta. Man tas ir mazliet vieglāk, jo es uzaugu mājā, kur biju vienīgā sieviete. Es mazliet labāk redzu to, kā vīrieši redz pasauli.

Mīlestība mēdz būt dažādās formās. Vīrieši ir tikpat dažādi un unikāli kā sievietes, un arī viņu mīlestība ir atšķirīga. Mīlestība ne vienmēr izskatās tā, kā es domāju, ka tā izskatīsies. Un es esmu bijusi attiecībās ar vīriešiem, par kuriem es agrāk vispār nebiju iedomājusies.

Visi vīrieši nav šausmīgi – viņi vienkārši nav perfekti. Jā, tur, ārā, ir arī ļooooti slikti vīrieši. Es patiesi neatbalstu sliktu izturēšanos pret apkārtējiem un vardarbību. Bet no otras puses, pasaulē ir arī daudz ļoti labu vīriešu, kas netiek pienācīgi novērtēti. Jā, arī viņi dažkārt mēdz „savārīt ziepes”, tāpēc es viņiem vienmēr dodu brīdi atgūties un nomierināties.

Arī brīnišķīgiem vīriešiem sievietes šķiet nesaprotamas. Un viņi tam nevar līdzēt! Pat jaukākais un labākais vīrietis var apjukt no sarežģītās sievietes dabas. Tas nenozīmē, ka viņi mūs vairs nemīl. Tas nozīmē, ka viņi vienkārši nesaprot netiešus mājienus un piezīmes.

Es zinu, ko esmu pelnījusi, jo es uzaugu ar lielisku piemēru. Mani audzināja ne vien par spēcīgu un patstāvīgu sievieti, bet arī par tādu, kura attiecībās ir pelnījusi labāko. Viņš man parādīja to, kas man var piederēt, ko es varu iegūt, un deva man cerību, ka tas patiesi ir iespējams. Tieši tāpēc es ātri pārtraucu attiecības ar kādu, ja jūtu, ka netieku pienācīgi novērtēta.

Esmu mīloša, bet ne prasīga. Man tētis vienmēr teica, ka, lai es būtu pilnīga, man nav vajadzīgs vīrietis. Es esmu viena no mīlošākajām draudzenēm, bet man ir vajadzīga arī personīgā telpa un neatkarība. Es ticu, ka nav nekā labāka, kā divi cilvēki, kuri labprātāk pavada laiku vienatnē, bet izvēlas pavadīt laiku ar kādu kopā.

Es cenšos pārlieku neanalizēt attiecības, jo zinu, ka vīrieši to nedara. Nav jēgas sevi mocīt par katru sīkumu, ja partneris vispār par to nedomā. Daudzi vīrieši dzīvo loģiski un vienkārši, tāpēc es cenšos nespraukties iekšā katrā viņu darbībā ar saviem niekiem. Arī man viss ir vienkārši: ja mani kaut kas patiesi satrauc, es par to runāju. Tieši un bez mājieniem.

Es mīlu spēcīgi un cenšos saglabāt savas prioritātes. Tētis mani vienmēr ļoti mīlēja un pārliecinājās par to, lai viņa bērni ir pirmajā vietā. Viņš man ir labs piemērs, un es sapratu, ka man attiecībās ir jāiegulda sevi visu un ka nedrīkst ieciklēties uz sīkumiem. Man ir svarīgi tas, kā kāds pret mani izturas, nevis, cik daudz naudas viņš manis dēļ var iztērēt. Vīrietis var man teikt visus saldākos vārdus, bet tam nav nozīmes, ja viņš to neatspēko ar darbībām.

 

Avots: Bolde.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.