12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Astoņas lietas, ko laimīgi pāri dara pirms došanās gulēt

 

Couple in bed, sharing looks and love emotions by Cristian Negroni on 500px.com

Mēs dzīvojam steidzīgā pasaulē, kur ir jāpaspēj ļoti daudz: iet uz darbu, pavadīt laiku ar bērniem, uzkopt mājokli, apmaksāt rēķinus… Tādējādi daudziem pāriem rodas problēmas ar savstarpēju komunikāciju un emocionālās un fiziskās saiknes saglabāšanu. Tieši tāpēc ikdienas steigā ir jāpamanās atrast kaut vai desmit minūtes, ko pavadīt kopā. Kaut vai pirms gulētiešanas. Ko tieši dara laimīgi pāri?

Viņi apmainās ar «Es tevi mīlu». Tas neprasa daudz laika, toties sniedz daudz patīkamu izjūtu. Liec savam partnerim nojaust, ka viņš tev ir svarīgs un ka dienas laikā tu mēdz par viņu iedomāties.

Viņi cenšas doties gulēt vienlaicīgi. Daudzi pāri uz gultu dodas dažādos laikos, tādējādi atņemot sev iespēju pabūt kopā ar mīļoto, kad jau tāpat visa diena ir aizvadīta šķirti. Došanās gulēt vienlaicīgi ļauj jums vēlreiz pirms miega samīļoties un atjaunot dienas laikā zudušo saikni. Tāpat tas paver iespējas mazliet intīmākai saiknei…

Viņi atslēdzas no telefoniem un citām ierīcēm. Mēs dzīvojam elektronisko iekārtu ērā, un tas, diemžēl, atņem mums laiku, ko varētu pavadīt dialogā vai fiziskā kontaktā ar partneri. Pie tam, kad tavs partneris runā pa telefonu, tev varētu šķist, ka viņš pat neatrodas ar tevi vienā istabā. Noliec to telefonu malā, un izbaudi mirkli ar mīļoto cilvēku dzīvajā.

Viņi izvēlas veselīgu miegu. Jā, tas neizklausās diez ko romantiski, taču veselīgs miegs veicina labu omu nākamajā dienā. Laba oma = labākās savstarpējās attiecības un sapratne.

Viņi apspriež pozitīvus tematus. Tu vari pastāstīt kaut ko jauku, kas ar tevi dienas laikā noticis; pateikt «paldies» partnerim par atbalstu; pateikt, ka novērtē viņu… Runā, par ko vēlies. Galvenais, lai tava diena beidzas uz pozitīvas nots.

Viņi nerisina strīdīgus jautājumus. Pārāk daudz pāru izvēlas uzsākt strīdu vai asu diskusiju laikā, kad būtu jāveido pozitīvā saikne. Nav laba doma strīdēties, kad jūs abi esat noguruši, nepacietīgi un viegli aizkaitināmi.

Viņi atvēl laiku sarunām par dienu un jūtām. Laimīgākie pāri regulāri apspriež to, kā ir gājis dienas laikā, kas jauns noticis un, kā jūtas. Kamēr viens runā, otrs klausās. Tās ir rūpes, sapratne un interese par otra cilvēka dzīvi.

Bērniem nav vietas guļamistabā. Guļamistaba ir tikai tavs un partnera «templis». Lai gan slikti sapnīši un slimības var mudināt bērnu rāpties jūsu gultā, kopumā, ja intimitāte un emocionālā saikne ir jūsu mērķis, iedrošini bērnu tomēr palikt savā istabā. Pāriem ir nepieciešamā privātā telpa un robežas.

 

Avots: Huffingtonpost.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.