8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Tiem, kam joprojām sāp: Nesteidzini savu sirdi

 

Woman on sandy beach watching sunset. by Matej Kastelic on 500px.com

Tu mēģināji noslīcināt savas sāpes asarās, saldējumā un alkoholā, bet šķiet, ka tāpat nekas nepalīdz. Ir pagājuši jau vairāki mēneši kopš laika, kad tavas dzīves lielā mīlestība no tevis aizgāja. Tikai tava sirds turpina katru dienu grimt sāpēs…

Daudzi tevi uzskatīja par muļķīgu tāpēc, ka tu tik ļoti pārdzīvo cilvēka dēļ, kurš tevi vairs negrib. Pat viņš pats nespēj saprast, kāpēc tu nespēj viņu atlaist, jo tevi un visu, kas bija starp jums, viņš ātri vien aizmirsa.

Visi gaida, kad tu sāksi dzīvot tālāk, bet it kā tas būtu tik vienkārši – aizmirst tos gadus, ko pavadīji ar viņu kopā. No apkārtējiem tas viss izklausās tik vienkārši, ka tu jau sāc sevi ienīst par to, ka tik ilgi nespēj pagātni palaist vaļā. Tu katru dienu cīnies ar sevi, ar savām domām un sirdi, jo tu patiesi vēlies viņu aizmirst, bet nespēj. Tu jūties vāja un stulba, un vienkārši vēlies, lai ātrāk pienāk tā diena, kad tev jau būs vienalga.

Es zinu, cik grūti aiziet tās sāpes, un cik ļoti tu vēlies, lai tas vienkārši beigtos. Bet, dārgā, tev nav sevi jāsteidzina. Tev nav sevi jāsoda par to, ka tu tik ilgi ciet. Pie velna, ko saka citi. Velti sev tik daudz laika, cik tev ir nepieciešams. Nesteidzies. Nav nekādu “darbu izpildes termiņu”, kuri tev jāievēro. Nav noteikumu, kuriem jāseko.

Neļauj citiem cilvēkiem savas sāpes padarīt maznozīmīgākas. Kāda citiem starpība, ja tu jau tāpat viņu acīs izskaties muļķīgi? Kāda citiem starpība, ja viņš jau tevi aizmirsa? Arī tu aizmirsīsi.

Nesteidzies, citādi tu atkal paklupsi un nokritīsi. Ej sev ierastā tempā. Raudi, cik daudz vēlies. Raksti muļķīgas ziņas, ja tev tas ir vajadzīgs. Vairāk ceļo, arī tas palīdz. Lai viss notiek tā, kā tam jānotiek. Pat, ja tu ļoti centies, tu nevari mākslīgi pārstāt mīlēt. Tam ir jānotiek dabiski. Reiz tu nogursi gribēt viņu, un sāksi gribēt sevi vairāk.

Tu sapratīsi, ka esi pelnījusi vairāk, nekā cilvēks, kurš no tevis aizgāja. Tu vienkārši pamodīsies un sapratīsi, ka esi viņu atlaidusi un beidzot ir laiks atkal būt laimīgai. Ir laiks izdziedēt savu salauzto sirdi. Mīlestību var atrast pat visbezcerīgākajā vietā, un es ceru, ka visā šajā tumsā tu atradīsi mīlestību pret sevi. Varbūt ne tagad, bet beigās atradīsi.

 

Avots: Soulpost.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.