8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Ļauj vaļu radošumam: Veidi, kā padarīt savu darba dienu patīkamāku

 

Caucasian businesswoman working by Igor  Milic on 500px.com

Jau tad, kad svētdiena tikai sākas, mums sāk uzmākties domas par to, ka rīt jau atkal jādodas uz darbu un, cik ātri beidzās brīvdienas. Ko darīt, lai darba diena būtu kaut nedaudz dažādāka un patīkamāka?

Katru dienu pusdienu pārtraukumā ej ārā. Biroja dzīvē vienmēr pietrūkst svaiga gaisa. Pastaigājies līdz tuvākajai kafejnīcai vai parkam. Šādi rīkojoties, tu pamanīsi, kā tava ikdiena mainās un kļūst interesantāka. Varbūt tev pat biežāk būs, ko vakarā pastāstīt partnerim.

Dzīvi ir jāizdzīvo pilnībā, un darbs ir tās neliela daļa. No sākuma ir jāsaprot, ka laikā, ko tu pavadi ārpus darba, tev ir jābūt aktīvai, jautrai un jāgūst jauni iespaidi. Cilvēks, kurš dzīvo šādā veidā, darba dienu spēj pārdzīvot vieglāk. Ja tev darbā ir brīvais laiks, aizpildi to ar darbībām, kas tev patīk. Darbam nebūtu jābūt traucēklim dzīvot ar pilnu krūti!

Nedrīkst iztikt bez psiholoģiskiem paņēmieniem. Esi pacietīga un centies pēc iespējas retāk izrādīt savu neapmierinātību un aizkaitinājumu. It visā meklē motivāciju. Nepārņem kolēģu vai klientu slikto garastāvokli. Tevī ir jāmīt tikai pozitīvajām un labajām domām.

Produkti garastāvokļa uzlabošanai. Par šādiem produktiem tiek uzskatīti zemenes, kāposti, banāni, piena produkti un šokolāde. Ja izvēlies šokolādi, tad labāk tikai tumšo – tā tu nekaitēsi savai figūrai.

Rūpējies par savu izskatu. Neej uz darbu paviršā paskatā. Izvēlies apģērbu, kas tev patīk, ieveido matus, iepūt smaržas… Tādā veidā tu izstarosi pozitīvo enerģiju, kas uzlabos gan kopējo atmosfēru, gan apkārtējo attieksmi pret tevi.

Padomā par apgaismojumu. Gaismas trūkuma dēļ, organismā izstrādājas melatonīns (miega hormons). Tieši tāpēc sliktāk apgaismotās telpās vairāk nāk miegs un ātrāk uzmācas nogurums.

Darba vieta. Pirmais, ko tu ieraugi, kad atnāc uz darbu, ir tavs darba galds. Tici, arī tas ietekmē tavu garastāvokli. Ja tavs darba galds liek tev justices nogurušai un pūcīgai, tad izdomā, ko tu vari darīt, lai tā nebūtu. Noliec uz galda krāsainu kalendāru vai puķi. Dienas uzreiz šķitīs jaukākas!

 

Avots: Flytothesky.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.