1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Tev ir nepieciešams laiks vienatnē: Kāpēc tas ir tik svarīgi?

 

Lady traveling by train. by Matej Kastelic on 500px.com

Mūsdienu steidzīgā pasaule liek mums domāt, ka visu laiku kaut kas ir jādara; 24/7 jādarbojas, lai visu paspētu un kaut ko sasniegtu. Bet svarīgi ir atcerēties par laiku, ko pavadīt pašai ar sevi – savas psiholoģiskās veselības labad.

Ja tu neļauj sev atslābināties, palasīt grāmatu, pagulēt vannā un vienkārši darīt to, kas tev patīk, nevis, to, kas ir vajadzīgs, tu sadedz. Un tas tev nekādi dzīvē nepalīdzēs.

Paņemt brīvdienu vai doties atvaļinājumā var šķist neiespējami, bet tas ir svarīgi. Tāpat, kā viss pārējais tavā dzīvē (darbs, attiecības). Laiks ar sevi – tā ir atslēga uz līdzsvaru dzīvē. Tikai viena kārtīga atpūtas diena nedēļā var uzlabot visas nedēļas produktivitāti. Tas ir laiks, kad tavs organisms pārstartējas un dodas dzīvē ar jaunu spēku.

Kā zināt, ka tev tas ir nepieciešams (steidzami!)?

Pēdējā laikā tevi viss kaitina

Tavs pacietības mērs ir pilns, un tevi aizkaitina pat niecīgākie notikumi un cilvēki. Ja tu pēdējā laikā esi pārāk daudz strādājusi, tad, iespējams, iemesls ir tieši tajā. Tavs organisms visu laiku ir saspringts (it īpaši nervu sistēma), tāpēc labāk uz kādu dienu izolējies no visas ārpasaules.

Tevi sasprindzina pat nenozīmīgākie darbi

Ja tev sāk kļūt grūti darīt pat vienkāršākās un ierastākās lietas, pievērs tam uzmanību. Tevī jau ir tik maz enerģijas, ka tās nepietiek pat tam, lai nomazgātu traukus vai aizsūtītu dažus e-pastus. Ir laiks paņemt pauzi un atjaunot spēkus.

Tevi nekas neiedvesmo

Kad tu ilgi nespēj atrast laiku sev, tu nokļūsti bīstamajā, pelēkajā vienaldzības zonā, kurā tev jau ir vienalga, ko tu dari. Tev vienkārši ir daudz darbu, un tu centies to visu paspēt. Tikai tu negūsti no tā nekādu prieku, un nekas tevi neiedvesmo.

Tu veido plānus, bet pēc tam tos atcel

Tu piekrīti visam, ko ierosina tavi draugi, bet pēc tam pati atsaki. Tev ir jāpaņem brīva diena un jāpārskata savas prioritātes.

Tu nezini, ko vēlies

Laiks sev – tas ir laiks, lai sajustu un saprastu sevi. Tā kā, ja tu jūti, ka esi nedaudz apjukusi un pazudusi, tad varbūt vajadzētu noskaidrot, kāpēc tā ir. Vienkārši atkāpies un apdomā savas dzīves vērtības.

Tu esi kļuvusi aizmāršīga

Agrāk tā nav bijis? Iemesls noteikti nav tas, ka tev ir daudz darbu, kurus nav iespējams paturēt prātā. Vienkārši tavs prāts ir tik ļoti pārstrādājies, ka vairs nespēj tikt galā ar ienākošās informācijas apjomu. Apstājies!

 

Avots: Soulpost.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.