12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Vismaz vienu reizi: Trīs frāzes, kuras būtu vērts pateikt saviem vecākiem

 

Smiling grandmother, mother and baby, portrait by photoalto on 500px.com

Stingri, bet taisnīgi, gādīgi un mīloši, viņi vienmēr gaida mūs un tic tam, ka esam labākie. Ir pienācis laiks vecākiem atbildēt ar to pašu un pateikt to, ko viņi jau tik sen vēlas dzirdēt.

„Jūs visu darījāt pareizi”

Lai arī kādi būtu tavi vecāki, lai arī kā viņi centās dot tev labāko (ziedojot savu mieru un veselību), viņi tāpat šaubīsies par to, vai visu ir izdarījuši pareizi. Vai nav bijuši pārāk stingri, vai nav pārāk stipri sodījuši, vai nav pārāk lutinājuši, mēģinot dot tev labāko.

Šīs bailes un šaubas dzīvo katra mīloša vecāka sirdī. Un ir pienācis laiks tās kliedēt. Pasaki viņiem, ka viņi visu ir izdarījuši tā, kā vajadzēja. Pasaki, ka tu esi pateicīg par katru savas bērnības mirkli un neko nenožēlo. Viņiem tas ir svarīgi.

„Jūs esat mani labākie draugi”

Ja tu uzticies vecākiem, vērsies pie viņiem pēc padoma un cieni viņu viedokli, neslēp savas jūtas. Atzīsti to, cik ļoti dārgs tev ir viņu atbalsts. Būt labam draugam saviem bērniem – tā ir vecāku laime.

„Es vienmēr būšu līdzās”

Dzīvē viss ir ciklisks: vispirms vecāki rūpējas par mums, bet pēc tam mēs par viņiem. Mūsu vecākiem ir svarīgi zinā, ka viņi nepaliks vieni un mēs vienmēr būsim ar viņiem, lai arī kas notiktu. Dod viņiem šo pārliecību, lai viņi zina, ka var uz tevi paļauties un ka ir izaudzinājuši pateicīgu un mīlošu bērnu.

Un zini ko? Negaidi piemērotu brīdi. Noliec savus darbus malā un velti dažas minūtes telefona sarunai ar mammu vai tēti. Tavā dienas ritmā tas lielu robu neuztaisīs, bet viņu dienu tas var pamatīgi uzlabot.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.