12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Netērē naudu materiālajām vērtībām, ieguldi to pieredzē

 

Enjoying Mesa Arch by Peter Moorey on 500px.com

Tev varētu arī nebūt daudz naudas un iekrājumu, bet mēs visi kādā savā dzīves posmā esam vēlējušies nopirkt kaut ko dārgu. Piemēram, smalka zīmola somiņu. Padomā, cik labi tā somiņa izskatīsies tavās Instagram fotogrāfijās; kā cilvēki atskatīsies, kad tu iesi pa ielu; kā draudzenes jūsmos… Izklausās labi, bet pastāv arī iespēja, ka pēc pāris dienām tā somiņa tiks nogrūsta tālākajā skapja stūrī. Vai tas patiesi ir vajadzīgs?

Jā, mūsdienu pasaule griežas ap sociālajiem tīkliem un statusiem. Jā, pozitīvi komentāri un kārtējais „like” Facebook liek mums justies labāk. Bet tas ir uz īsu brīdi, nevis visu mūžu.

Ja tu esi ceļojusi (tā pa īstam), tu sapratīsi, ko nozīmē atkarība. Alkas ieraudzīt jaunas pasaules vietas un cilvēkus. Dažkārt tas ir kā neliels lāsts, jo tev ik dienas nākas pārplānot savas finanses, bet ceļojot tu noteikti gūsti pieredzi un atmiņas visai atlikušajai dzīvei.

Jo vairāk tu ceļo, jo vairāk tu audz. Tu sāc labāk saprast cilvēkus, tu redzi, cik daudz dažādu cilvēku pasaulē ir. Tu sāc saprast, cik dažādi cilvēki spēj domāt, atkarībā no viņu kultūras un pagātnes. Tu sāc saprast, ka ne katrs cilvēks ir tavs draugs, bet tu „savienojies” ar tik daudz cilvēkiem, ka pat pasaulē dārgākā somiņa nespēj to piedāvāt.

Beidzot tu redzi, kā tava nauda pārvēršas par kaut ko īstu un spēcīgu. Kad tu to saproti, nauda pārvēršas par kaut ko vēl nozīmīgāku – par pieredzi, kas paliek ar tevi visu atlikušo mūžu.

Tu audz, lai saprastu, cik spēcīga tu vari būt. Vai tu kādreiz esi staigājusi pa svešas pilsētas ielām bez telefona un kartes? Tādās situācijās ir jāprot rast spēks, lai atgrieztos mājās. Jā, tas ir bailīgi, bet noteikti arī vērtīgi. Tu esi guvusi lielisku pieredzi un atmiņas!

Padomā par fotogrāfijām… Tās noteikti ir daudz vērtīgākas par dārgu somiņu. Fotogrāfijas tu varēsi rādīt saviem bērniem un mazbērniem un dalīties atmiņās. Tu nevari uzlikt cenu zīmi atmiņām!

Aizmirsti to dārgo somiņu. Tev tā nav vajadzīga. Izmanto to naudu ceļojumam, kuru tu vienmēr atcerēsies. Pie tam, vai tu maz zini, kur tava nauda pazūd? Pārtikā? Īrē? Apģērbā? Viss ir kārtībā, jo dažas lietas mēs vienkārši nevaram mainīt, un tās ir mums nepieciešamas. Bet, kas notiks ar to summu, kas pagājušo mēnesi palika pāri? Padomā par to, ka tu varētu aizbraukt uz kādu jaunu valsti… Saņemies un pasaki beidzot „nē” zīmoliem un saki „jā” pieredzei un atmiņām! Tavs piedzīvojums tevi gaida! Nepievil to!

 

Avots: Huffingtonpost.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.