0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

3 veidi, kā atpūsties, ja līdz atvaļinājumam vēl tālu

 

Pastāstīsim par to, kā pārdzīvot darba dienas un neizdegt, ja kaut kādu iemeslu dēļ līdz atvaļinājumam vēl ir ilgs laiks.

Nomaini vidi

Daudzi psiholoģiskie eksperimenti un pētījumi ir apstiprinājuši to, ka vides maiņa pozitīvi ietekmē cilvēka garastāvokli un produktivitāti.

Katru dienu skatīties uz vienu un to pašu galdu, datoru un četrām kabineta sienām ir nogurdinoši. Ja darba vide ir sākusi tevi kaitināt, ir pienācis laiks kaut ko mainīt. Citādi darbs raisīs tevī arvien vairāk negatīvu emociju.

Nav obligāti radīt kardinālas pārmaiņas. Iesākumā pietiks arī ar jauna auga iegādi darba galdam vai dekstopa attēla nomaiņu. Ja ir iespējams, nomaini kabinetu vai vienkārši pārstum galdu citā vietā. Sīkums, bet tu jutīsi pārmaiņas.

Nomaini dienas kārtību

Mēs bieži baidāmies no pārmaiņām un nevaram saņemties izdarīt kaut ko neierastu. Taču tādai uzvedībai var būt negatīvas sekas. Mēs pieķeramies esošajai lietu kārtībai, pat, ja tā nesniedz mums nekādu labumu. Cilvēka smadzenēm regulāri vajag izjust kaut ko jaunu. Pat niecīgākās izmaiņas ierastajā dienas plānā spēs palielināt produktivitāti un atjaunot koncentrēšanās spējas.

Pārcel vakara treniņus uz rītiem, pusdieno citā vietā vai arī atrodi jaunus veidus, kā izpildīt standarta uzdevumus.

Izslēdz viedtālruni

Šis padoms var šķist nerealizējams, jo mūsdienās bez viedtālruņa cilvēks no mājas ārā neiziet. Taču laiku, ko tu pavadi bakstot telefonu, vari iztērēt daudz lietderīgāk.

Nevajag pārbaudīt e-pastu un atbildēt klientiem draugu vai ģimenes ballīšu laikā. Protams, nevajag arī kategoriski atslēgties no zvaniem ārpus darba laika (ja tāda darba specifika). Vienkārši neļauj ierīcei atņemt tev daudz laika un spēka.

Varbūt tuvākajā laikā tev “nespīd” atvaļinājums, taču pamēģināt nedaudz atslēgties no darba problēmām gan ir jāatrod iespēja. Tu manīsi, kā viss rādīsies košākās krāsās!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.