5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Trīs zinātniski pierādīti veidi, kā piesaistīt veiksmi

 

Tu noteikti esi pamanījusi, ka daži cilvēki ir veiksmīgāki par citiem. Psiholoģijas profesors no Anglijas ir atklājis iemeslu, kāpēc tā ir, un noskaidroja, kā kļūt par veiksmes luteklīti.

Ar ko atšķiras veiksminieki no neveiksminiekiem

Ričards Vaismens (Richard Wiseman), psiholoģijas profesors Hārtfordšīras Universitātē, nolēma izpētīt „veiksmes faktoru” – ar ko atšķiras tā saucamie veiksminieki no neveiksminiekiem.

Pētījuma gaitā viņš noskaidroja, ka veiksmīgi cilvēki atšķiras ar to, ka ir vairāk ekstraverti. Viņi smaida divreiz biežāk un cenšas uzturēt acu kontaktu ar apkārtējiem. Profesors uzskata, ka tieši labās komunikācijas prasmes un atvērtība palīdz pievilināt veiksmi.

Neveiksmīgākiem cilvēkiem gan piemīt izteiktāka emocionāla nestabilitāte, trauksme un negatīvas emocijas. Neveiksmīgi cilvēki laiž garām iespējas, jo pārlieku pārdzīvo par kādu problēmu. Veiksminieki gan ir atvērti visam jaunajam. Pat, ja kaut kas neizdodas, kā cerēts, viņi ir tendēti situācijā saskatīt plusus.

Trīs veidi, kā pievilināt veiksmi

Profesors izpētīja arī to, vai cilvēks var kļūt veiksmīgs, ja pilda konkrētus uzdevumus un ir apņēmīgs. Pēc mēneša 80% pētījuma dalībnieku atzina, ka ir kļuvuši laimīgāki, ar dzīvi apmierinātāki un veiksmīgāki. Lūk, kas ir jādara:

Domā plašāk. Visu laiku pārdzīvojot par to, vai sasniegsi savu mērķi, tu vari palaist garām perspektīvas iespējas. Esi atvērta visam jaunajam, jo tad tev būs vairāk iespēju „izvilkt veiksmīgo biļetīti”!

Attiecies pret dzīvi pozitīvi. Nevajag it visā saskatīt tikai negatīvo. Tāda nostāja atņem dzīves enerģiju. Tā vietā, lai par kaut ko sūdzētos, esi pateicīga par to, ka nav noticis kaut kas vēl ļaunāks. Pacenties katrā situācijā saskatīt vismaz kaut ko pozitīvu. Domā, ka tas nav iespējams? Ir!

Izdari šonedēļ to, ko vēl nekad neesi darījusi. Ja tu katru dienu komunicē ar vieniem un tiem pašiem cilvēkiem, ēd vienu un to pašu ēdienu un dari rutīnas pilnu darbu, tev noteikti vajag dažādot savu dzīvi! Izkāpšana no komforta zonas palielina iespēju „noķert veiksmi aiz astes”.

Jā, daži no mums jau piedzimst ar nelielām privilēģijām, taču nevajag savās neveiksmēs vainot dzīves apstākļus vai citus cilvēkus. Uzņemies atbildību par savu dzīvi, laimi un veiksmi!

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.