5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Pārdomas: Kāpēc mīlestība ir izvēle, nevis nejaušība

 

Mīlestība nav tas, ko tu atrodi. Tā ir izvēle, kuru tu izdari…

Iemīlēties, būt mīlētam un mīlēt visu dzīvi – tie ir atsevišķi mūsu personības stāvokļu, taču tos nedrīkst atdalīt citu no cita. Katra stadija ir nepieciešama, lai atrastu patiesu mīlestību. Ja noņems nost vienu daļu, tad paliks viss cits, tikai ne mīlestība.

Tur arī ir problēma. Kāpēc vieniem attiecības neizveidojas jau no paša sākuma, citiem izjūk pēc pāris gadiem,bet trešajiem saglabājas līdz mūža galam?

Laikam tāpēc, ka cilvēki nesaprot katras mīlestības stadijas nozīmi. Vispirms vajag iemīlēties, pēc tam tapt mīlētam, un tad veltīt sevi visu otram cilvēkam. Tā ir dabiskā notikumu secība, un tā būs vienmēr.

Taču daudzi cilvēki ir pārliecināti, ka mīlestību var vienkārši atrast. Nē. Var atrast to, kas ir mīlestības cienīgs. Bet pati mīlestība nav tas, ko var atrast. Jo tad, kad tu satiec cilvēku, tās vēl nemaz nav. Tā atnāk vēlāk.

Mīlestībai ir nepieciešams laiks, lai attīstītos, izaugtu un uzplauktu. Tas nav viegls process. Un tieši mīts par to, ka mīlestībai ir jābūt pastāvīgai un bez pūlēm, lauž cilvēkiem sirdis. Tāpēc attiecības un laulības izjūk, tāpēc daudzi no mums zaudē cerību atrast patiesu mīlestību.

Patiesībā mīlestība ir lēmums. Tev ir jāizlemj – mīlēt savu partneri vai, nē, un šis lēmums tev būs jāpieņem katru dienu, līdz pat mūža galam. Lūk, paraugies pati:

Kad tu iemīlies – Nav viegli atrast kādu, ar ko kopā var justies labi. Un pēkšņi mēs satiekam cilvēku, ar ko ir interesanti! Eiforija palīdz mums iemīlēties. Taču pirms tu zini, ka esi iemīlējusies, tu sākuma domā par to, ka iemīlies. Un tu pati izlem – ļaut to sev vai, nē.

Kad esi iemīlējusies – Pirmās emocijas aiziet, jūs esat attiecības, jūs esat iemīlējušies. Jā, tu joprojām domā par savu partneri, tu gribi visu laiku būt ar viņu kopā. Tikai jūtu intensitāte vairs nav tik spēcīga.

Tieši šīs psiholoģiskās un hormonālās izmaiņas bieži atbaida cilvēkus. Daudzi sāk šaubīties par davām jūtām. Viņi domā – tā ir mīlestība vai tikai kaisle? Mēs visi dzīvē gribam komfortu un stabilitāti. Bet šīs īpašības mīlestībā, nez kāpēc, cilvēkus biedē.

Kad mīli – Tie, kas tiek pāri otrajai stadijai, sāk mīlēt. Un dara to apzināti, atmetot visas šaubas. Viņi zina, ka mīlestība aiziet, kad mēs ļaujam tai aiziet, un atplaukst, kad mēs vēlamies, lai tas notiek. Kamēr tu neizlemsi mīlēt, kamēr tu neizvēlēsies mīlēt, tu nekad nekļūsi laimīga.

 

Avots: Soulpost.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.