7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Bīstamās attiecību spēlītes, kas noved pie šķiršanās

 

Iemesli, kāpēc cilvēki šķiras, mēdz būt dažādi. Taču psihologi ir radījuši „spēļu izlasi”, kuru dēļ romantiskās attiecības pārvēršas par sacensību un galu galā sabrūk.

Spēle Nr.1: „Nedošu…”

Nedošu ne zupu, ne tuvības, ne seksa, ne miera…

Tā vietā, lai konfliktu atrisinātu, viens no partneriem apvainojas un sāk ierobežot otru. Dažreiz, lai ieriebtu!

Spēles iznākums: viens partneris patiesi domā, ka ar šādu pieeju spēs „pāraudzināt” otru un viņš nāks lūgt piedošanu. Ja tas cilvēks negrib piekāpties, tad dodas meklēt kādu, kas visu iedos. Tā arī rodas neuzticība…

Spēle Nr.2: „Klusētājs”

Tā vietā, lai strīdu atrisinātu un visu izrunātu, viens no partneriem sāk klusēt, ignorēt, aiziet no istabas utt. Paklusē un pēc tam uzvedas tā, it kā nekas nebūtu noticis. „Lieliski”, konflikts atkal ir atlikt malā.

Spēles iznākums: tā partneris var klusēt pat nedēļām ilgi, veidojot ap sevi vēl lielāku bezdibeni un attālināšanos.

Spēle Nr.3: „Uzmini pats…”

Uzmini, cik ļoti apvainojusies es esmu…

Uzmini, cik man ir slikti…

Uzmini, cik dusmīga es esmu…

Un galvenais klusēt… klusēt… klusēt…

Tā vietā, lai runātu par sevi, savām jūtām, viens no partneriem uzmet lūpu un uz visu atbild ar „A, kā tu domā?”, „Pats neredzi?”… Tev ir jādomā, jāredz, jāizzīlē, un tā līdz bezgalībai… Visiem vienkārši ir jāzina, kā tu jūties un kāpēc.

Spēles iznākums: tā ģimene nonāk līdz tam, ka nerunā par jūtām – ne savām, ne citu. Tā rodas emocionālā aiza, kurai tikt pāri vairs nav iespējams.

Spēle Nr.4: „Pingpongs”

Apmaiņa ar aizskarošām frāzēm, vecu aizvainojumu celšana gaismā…

Partneri apstājas viens otram pretīm, sagatavo savu vārdu krājumu un sāk uzbrukumu. Kurš uzvarēs? Tas, kuram ilgāk būt, ko teikt.

Spēles iznākums: cilvēki izsaka visu, ko domā, bet, kāda no tā ir jēga, ja visā vārdu gūzmā nav neviena laba frāze? Tā tikai uzkrājas jauni aizvainojumi nākamajai reizei un īstenojas kāda no iepriekšminētajām spēlēm. Cik ilgi šādas attiecības var turpināties?

 

Avots: Mirkrasoty.life

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.