12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Tēta bērni: Pazīmes, kas liecina, ka viņš būs labs tēvs

 

Pēc bērnu piedzimšanas vīrieši mainās. Vieni, kā izrādās, nav gatavi dalīt bērna audzināšanas pienākumus, bet citi kļūst par lieliskiem tēviem. Kā to saprast jau laicīgi?

Viņš piedalās mājas darbu veikšanā. Ja viņš sēž un skatās televizoru, kamēr tu saluki grīdu, kuru viņš ir piedrupinājis ar čipsiem, tā nav pārāk laba zīme. Diez vai viņš lēks kājās, lai nomainītu bērnam pamperi. Taču, ja vīrietis izrāda iniciatīvu mājas darbu veikšanā – tā ir laba zīme.

Viņš pielāgojas apstākļiem. Ko viņš darīs, ja, piemēram, jūs apmaldīsieties mežā? Apsēdīsies zem koka un gaidīs glābiņu? Vai arī iekurs ugunskuru un loģiski prātos, ko darīt? Ja otrais variants, tad arī viņš pa naktīm celsies, lai nomierinātu raudošu bērnu.

Viņš neuztver visu pārlieku nopietni. Vai mēdz būt tā, ka viņš tevi smīdina līdz asarām vai pēkšņi sāk kutināt? Vai tu bieži smejies par viņa jokiem? Ja viņam nepatīk jokot un ākstīties, tad diez vai arī ar bērnu viņš spēs rast kopīgu valodu.

Viņš daudz ko prot. Ja viņš laicīgi nomaina mašīnā eļļu, neaizmirst apmaksāt rēķinus, kā arī viņam piemīt ātra reakcija, tas izskatās pēc cilvēka, kurš arī par bērnu neaizmirsīs un spēs parūpēties.

Viņam bija vai ir mājdzīvnieks. Dzīvnieks ir atbildība. Ja viņš no sirds mīl savu mājdzīvnieku un par to lieliski rūpējas, tad vari būt mierīga – arī ar bērnu vairāk vai mazāk, bet viņš tiks galā.

Viņš rūpējas par tevi. Ja viņš nesūdzas par to, ka tu viņu pamet vienu, ejot uz skaistumkopšanas salonu, un vēl rūpējas par to, lai tu būtu apmierināta, arī ar tēva lomu viņš tiks galā.

Viņš ir arī taisnīgs. Jā, viņš bieži nostājas tavā pusē, bet, ja strīdā vai kādā jautājumā tev nebija taisnība, viņš paskaidros, kāpēc tev nebija taisnība un kāpēc vainīga biji tu. Viņš nevēl tev ļaunu, bet palīdz tev kļūt labākai. Iedomājies, kādu pozitīvu efektu tas atstās uz bērnu!

Viņš ir patstāvīgs. Ja viņš bez problēmām plāno ceļojumus, noved līdz galam savus projektus un seko līdzi laikam, tad visticamāk viņam nebūs problēmu iesēdināt autokrēsliņā bērnu vai arī stundām ilgi mācīt šņorēt šņores. Labiem tēviem nav nepieciešama mātes uzraudzība, kad viņi rūpējas par bērniem.

Viņam ir plaša sirds. Jā, viņš nav ideāls, bet tādu cilvēku vispār nav. Toties viņš tevi pārsteidz ar ziediem, nekautrējas samīļot savus vecākus un teikt, ka mīl viņus. Tas viss noteikti palīdzēs bērna audzināšanā.

Viņš grib būt labs tēvs. Pat, ja viņš nekad nav saskāries ar maziem bērniem un viņam nav nekādas pieredzes, vēlmei ir lielāka nozīme. Ar vēlmi viss sākas!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.