8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Piecu tipu draudzenes, kurām tavā dzīvē nav vietas

 

Ikvienai sievietei vismaz kādā dzīves posmā ir bijusi draudzene, kura atstāja ne to labāko iespaidu. Ir nācies pat aizdomāties – vai tiešām viņa man ir draudzene? Psihologi ir apkopojuši vairākus „draudzeņu” tipus, no kurām labāk būtu distancēties.

“Mūžīgi nepieejamā”

Šī draudzene uzrodas tikai tad, kad viņai no tevis kaut ko vajag. Citos laikos? Viņa neatbildēs uz telefona zvaniem, ziņām un pat e-pastiem. Viņa apgalvos, ka nav redzējusi, ka tu zvanīji/ rakstīji un solīsies, ka nākamreiz tā noteikti nebūs.

„Tenku vācele”

Nu, labi, labi. Kaut kādā mērā jau katrā no mums slēpjas tenkotāja, bet it visā ir jāzina mērs. Īsta tenkotāja stāsta visu iespējamo un par visiem. Un galīgi nav svarīgi, vai tā ir taisnība, vai nav. Reti kurš uzdrīkstas ar viņu strīdēties – nevar zināt, ko viņa izstāstīs citiem nākamajā dienā. Padomā – šāda draudzene, kas klāsta nekrietnības par citiem, rītdien var satikties ar citiem cilvēkiem un izstāstīt ne pārāk patīkamas lietas par tevi.

„Pasīvi agresīvā draudzene”

Šāda draudzene atklāti neko riebīgu nedarīs, toties vienmēr zinās, kas tieši tev nepatīk, tāpēc izdarīs to. Piemēram, ja tu nemīli skaļas ballītes un lielu burzmu, viņa sarīkos svētkus un uzaicinās lielu skaitu paziņu. Rezultātā tu jutīsies neērti, bet viņa – kā zivs ūdenī.

„Nepastāvīgā draudzene”

Piemēram, jūs jau pirms vairākām nedēļām sarunājāt, ka iesiet uz kino. Vēl iepriekšējā dienā sarunājat precīzu tikšanās laiku un vietu. Kas notiek tikšanās dienā? Viņa piezvana un pasaka, ka plāni ir mainījušies. Nebūtu nekas slikts, ja tā notiktu vienu reizi. Taču tā ir ikdiena. Taču, ja tu izdari tāpat, viņa apvainojas. Priekš kam tev tādu nepastāvīgu draudzeni?

„Draudzene, kas aizvaino”

Ja kompānijā viņa var skaļi pavaicāt tev “Tu ko, esi pieņēmusies svarā?” vai “Tu nemāki lietot kosmētiku?”, tad tev ir pienācis laiks bēgt no tādas draudzenes pa gabalu. Īsti draugi nekad nepazemo viens otru, īpaši svešu cilvēku sabiedrībā.

Ja tu nekautrējies, pacenties parunāt ar draudzeni, pastāsti viņai par savām problēmām, par to, kas tevi kaitina. Un, ja pēc tam nekas nemainās, varbūt ir pienācis laiks padomāt, vai tev vispār ir vajadzīga tāda draudzene? Šajā lielajā pasaulē tu noteikti satiksi draudzenes, kas pret tevi attieksies tā kā, tu to esi pelnījusi.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.