3.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Trīs veida mīlestības, kuras tu sastapsi savā dzīvē

 

Nemāni sevi ar viltus mīlestību. Lieta tāda, ka nereti dzīves laikā cilvēks iemīlas trīs reizes, bet katru reizi domā, ka tas ir “pa īstam un uz mūžiem”. Taču ne viss ir tik vienkārši, jo,  lai tiktu skaidrībā ar sevi un atrastu savu īsto “es”, nākas iet cauri trim dažādām pieredzēm.

https://giphy.com/gifs/love-kiss-kids-wiurLn5GAyws8

Pirmā mīlestība

Tā ir mīlestība, kura uzplaukst, kad tu vēl esi pavisam jauna. Taureņi vēderā, zeme līgojas zem kājām. Tev šķiet, ka tā arī ir tā īstā un vienīgā mīlestība, un citas tādas tev vairs nebūs. Par vienu tev ir taisnība – citas tādas nebūs, jo tā ir pirmā. Taču tas, vai tā ilgs mūžīgi, gan ir apstrīdams apgalvojums.

Black And White Love GIF - Find & Share on GIPHY

Sarežģīta mīlestība

Tava otrā mīlestība un otrā pieredze ir sarežģītāka par pirmo. Tā sniedz daudz mācību un parāda to, par ko tu vispār nezināji un pat nenojauti. Tā ir mīlestība, kura sāp. Mīlestība, kura dzīvo cerībā, ka viss mainīsies. Mīlestība, par kuru mēs sakām sev, ka tā nav nekā vērta, ja par to necīnās. Tikai tāpēc, lai pārliecināt sevi, ka netērējam veltīgi laiku. Tā ir mīlestība, kurai ir ekstremāli kāpumi un tikpat ekstremāli kritumi, un, atrodoties pašā apakšā, mēs vēl ceram tikt atpakaļ. Šī mīlestība ir kā karuselis, kurā riskējam ar savu dzīvību. Tā arī ir mīlestība, kuru pēc tam varam ienīst.

Pretty Little Liars Kiss GIF - Find & Share on GIPHY

Neplānota mīlestība

Tā ir mīlestība, kura uzkrīt tev virsū kā sniegs uz galvas. Mīlestība, kuru tu vispār negaidi. Mīlestība, kura maina tavu domāšanu un viedokli par mīlestību. Skatoties atpakaļ, tu vairs nespēj domāt citādi. Tu nespēj sev izskaidrot, kur tā radās. Tu nespēj izskaidrot jūtas, kuras atplaukst tevī, taču, tai pat laikā, visam ir liela jēga un vērtība.

Tā ir tā mīlestība, kurā viss nostājas savā vietā. Tev vairs nav jācenšas būt par kādu, kas tu neesi. Vairs nekāda spiediena. Un tā it nemaz nav tā mīlestība, kuru tu gaidīji. Patiesībā, tā ir vēl labāka!

Dažkārt cilvēkam ļoti ir nepieciešama pirmā un otrā mīlestība, lai patiesi novērtētu un saprastu trešo. Kāds paliek otrās mīlestības posmā ilgāk, nekā vajadzētu un atkārto savas kļūdas. Kāds uzreiz no pirmās pārlec uz trešo. Taču doma ir viena – katrs cilvēks mūsu dzīvē ir vai nu dāvana, vai nu mācība.

 

Autors: Dieviete.lv

 

2 KOMENTĀRI

  1. Varbūt var uzskatīt, ka mans vīrietis ir man dāvana, jo bez viņa es, iespējams, neiemācītos un nesaprastu vairākas lietas.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.