1.1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Padomi, kā atbrīvoties no pieķeršanās, kad attiecībām nav nākotnes

 

Šī ir tā mīlestība, kura signalizē nevis par kaut kā brīnišķīga sākumu, bet drīzāk par kaut ko, kas varētu būt brīnišķīgs, bet tāds nebūs. Par laimi, tikt galā ar šādu sāpi ir iespējams.

Vienkārši izbaudi laiku, ko pavadāt kopā. Kad jūs pavadāt laiku kopā, var rasties kārdinājums gribēt vairāk. Taču tas novedīs tikai līdz atteikumam. Tā vietā koncentrējies uz vienkāršu jauku komunikāciju un jauku atmiņu saglabāšanu.

Atrodi sev hobiju. Kad tu bezcerīgi iemīlies, var gadīties, ka tev ir grūti uz kaut ko koncentrēties. Pamēģini pārslēgt savu uzmanību hobijam, jaunam vai vecam. Atrodi kaut ko, kas tev patiesi patīk un velti tam visu savu enerģiju. Tā tu aizpildīsi laiku un pārstāsi mocīt sevi ar skumjām domām.

Sargā savas jūtas. Būt par cilvēka draugu ir pilnīgi iespējams, taču tikai gadījumā, ja iemācīsies sargāt savas jūtas un pareizi uzstādīt robežas. Tu vari atbalstīt cilvēku, palīdzēt viņam, bet distance tāpat ir jāietur.

Izveido atbalsta grupu. Lai nejustos vientuļa, pavadi laiku ar draugiem. Ja tu esi nelaimīgi iemīlējusies, tu riskē ar sevis izolēšanu no sabiedrības. Neizvairies no draugiem, jo, iespējams, tieši viņi varēs vislabāk tevi uzmundrināt.

Iemācies novērst domas. Kad cilvēka nav blakus, domā par kaut ko citu, izvērtē prioritātes (un tam nav jābūt vīrietim).

Ierobežo kontaktu ar cilvēku, lai „izārstētu” sevi. Neļauj sirdij valdīt pār tavu prātu. Ja tu pārdzīvo par neveiksmīgām attiecībām jau kādu laiku, ierobežo savu kontaktu ar cilvēku, kurš tevī šos pārdzīvojumus raisa. Uzturot ar viņu kontaktu, tu nodari sev vēl lielākas sāpes un pat ceri, ka situācijas mainīsies.

Fiksē un pieraksti savas jūtas. Tas nenozīmē, ka tev ir jāizliek visas savas emocijas sociālajos tīklos. Pieraksti savas emocijas vecmodīgajā veidā – uz papīra, ar pildspalvu. Tāda veida pārdomas palīdzēs tev sakārtot domas pareizā secībā un izdarīt secinājumus.

Pastāsti tam cilvēkam, ko tu patiesībā jūti. Godīgi pastāstīt par savām jūtām ir veselīgi. Tā tu palīdzēsi sev tikt ar visu skaidrībā un virzīties tālāk. Tikai nevajag neko no cilvēka gaidīt. Vienkārši esi atklāta un godīga. Viņš ir pelnījis zināt, ko tu jūti pret viņu. Pat, ja tas neko nemainīs. Tu iemantosi sirdsmieru.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.