6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

6 situācijas attiecībās, kad ir atļauts melot

 

Dažos gadījumos nepatiesība var uzlabot partnera omu vai pat glābt kāda dzīvi. Un ne vienmēr tev ir jākāpj pāri ētikas robežām. Iedvesmojoties no portāla „Lifehacker”, esam apkopojuši sarakstu ar situācijām, kurās attiecībās ir atļauts melot.

Kad aizej no vardarbīgām attiecībām

Ja tu esi pieņēmusi lēmumu pamest neveselīgas attiecības, vari melot vienā laidā. Tavs pamatuzdevums ir „aizmidzināt” agresīvā partnera uzmanību, lai tu mierīgi varētu kravāt mantas, krāt naudu, veidot sakarus ar cilvēkiem, kas palīdzēs tikt projām.

Un nemēģini viņam neko skaidrot. Partnera uzvedība un reakcija var būt neprognozējama. Šādā gadījumā labāk ir būt dzīvai un veselai, nekā godīgai un taisnīgai.

Kad partneris jautā, vai tu esi kādu mīlējusi vairāk, nekā viņu

Ja jūs attiecību sākumā nevienojāties, ka vienmēr teiksiet 100% taisnību un būsiet godīgi, atbildi, nē. Pieņemsim, ka tavā dzīvē ir bijušas spēcīgākas jūtas par tagadējām, bet, vai kādam kļūs vieglāk, ja tu pateiksi patiesību? To darot tu tikai izvilksi no skapja skeletu un ievilksi savās attiecībās trešo. Nebojā to, kas ir tagad (ja vien neplāno atgriezties pie bijušā).

Kad gatavo pārsteigumu

Te viss ir skaidrs. Un var nākties nevis vienkārši samānīties, bet savīt kārtīgu melu tīklu. Tikai seko līdzi tam, lai meli nav aizskaroši un ir ticami, citādi tu riskē zaudēt partneri vēl pirms pārsteigums nāk gaismā.

Kad aizej no kopumā neslikta cilvēka

Rozā brilles ir nokritušas, mīla izgaisusi un tu kravā somas… Partneris noteikti vēlēsies zināt, kas attiecībās bija nepareizi. Nesteidzies izklāstīt viņam visas negācijas. Tu esi pārliecināta par to, ka šķiršanās iemesls ir viņa trūkumi? Vai arī tev vienkārši ir ērti savu aiziešanu balstīt uz partnera grēkiem? Arī no labiem cilvēkiem aziet. Jūs vienkārši nesaderat un viss. Nevajag bojāt attiecības tur, kur tas nav nepieciešams.

Kad izsaki komplimentu, lai uzlabotu partnera garastāvokli

Pieņemsim, ka cilvēks ir apslimis, un tam līdzi nāk sarkans deguns, aizpampušas acis un izpūruši mati. Frāze „tu izskaties labi” nemaz nav baigie meli, jo cilvēkam blakus ir spogulis. Viņš zina patiesību. Taču tāda frāze ir vēl viens veids, kā izrādīt un apliecināt savu mīlestību.

Kad tas nav tavs noslēpums

Jā, jā, attiecībās starp partneriem nav noslēpumu, taču tas neattiecas uz draugu noslēpumiem. Ja tev par kādu no draugiem uzdod jautājumu, uz kuru tu nedrīksti sniegt atbildi, neattaisnojies un neizdomā viltus stāstiņu. Vienkārši pasaki „es nezinu” un dzīvo tālāk.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.