10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Pieci šķiršanās plusi, kurus sievietei ir jāiemācās novērtēt

 

Mēs neapstrīdam, ka šķiršanās ir viena no nepatīkamākajām pieredzēm un izaicinājumiem, kuram nevar sagatavoties iepriekš. Daudziem tādā brīdī sabrūk visa dzīve, cerības, ieradumi, plāni, mainās statuss, attieksme pret sevi un iestājas krīze. Taču jebkuram notikumam ir divas puses, un šoreiz mēs vēlētos apspriest šķiršanās plusus.

Atrast sevi un atbrīvoties no vīrieša kritikas

Būsim objektīvi, cilvēki neizdomā šķirties vienā dienā. Visbiežāk tas ir pārdomāts lēmums, kas notiek attiecību krīzes laikā. Ko izjūt sieviete, kas vēlas šķirties? Viņa gadiem ilgi pacieš sava vīra kritiku, viņa pazemojumus un apvainojumus. Vīrietis nogalina viņas pašvērtējumu, liek justies neglītai, nemīlētai un nevēlamai. Tad, kad viņa beidzot paliek viena, viņa var saprast, ka neviens viņai vairs nespļaus dvēselē, nepārnāks mājās piedzēries, nekritizēs pagatavotās vakariņas vai ģērbšanās stilu. Tā ir brīvības garša, kas ļauj no jauna atrast sevi. Sievietei vairs nav nevienam jāizdabā un nav nevienam jāpielāgojas.

Pārkārtot mājokli pēc savas gaumes

Tagad viss mājoklis un brīvais laiks ir tavās rokās. Nekādu izmētātu zeķu, netīru trauku izlietnē un kafijas krūzīšu uz galda. Tu vairs neesi mājkalpotāja, kas tikai mazgā, slauka un aprūpē pieaugušu vīrieti. Tu vari veltīt laiku sev, un, ja vēlies, vispār pārkārtot mājokli – uzlīmē citas tapetes, nopērc krēslu, kas tev iepatikās, piepildi ledusskapi ar kārumiem, nopērc to puķaino dušas aizkaru, kas tik ļoti nepatika viņam, bet patīk tev…

Kļūt patstāvīgai un neatkarīgai

Jā, varbūt agrāk vīrietis atbildēja par spuldzīšu nomainīšanu un plauktiņu pieskrūvēšanu pie sienas. Tagad tas viss gulstas uz taviem pleciem, un sākumā tas varētu šķist neērti un pat bailīgi. Tikai mieru! Visu var iemācīties. Un, ja tomēr nesanāk, vari lūgt palīdzību tētim, brāli, kaimiņam, draudzenes vīram vai pat speciālistam. Drīz vien tu sapratīsi, ka daudz ko vari pati, un pat ātrāk, nekā to varēja izdarīt bijušais. Vairs nav jāgaida mēnešiem ilgi, kamēr plauktiņš vai glezna nokļūs līdz sienai. Tu to vari izdarīt pati!

Iemācīties ieklausīties sevī un sadraudzēties ar vientulību

Izšķiroties ar vīrieti, ir muļķīgi skriet meklēt viņam aizvietotāju. Jā, tev ir grūti. Tāpēc arī ir jādod sirdij iespēja un laiks sevi sadziedēt. Iemācies ieklausīties sevī, savās patiesajās vēlmēs. Kļūsti par savu labāko draugu.

Padomā, ko tu jau sen esi vēlējusies izdarīt, ko vienmēr esi atlikusi laika trūkuma dēļ? Varbūt ir laiks aizbraukt ceļojumā vai apmeklēt tos floristikas kursus, uz kuriem jau sen met aci? Tagad neviens tevi neierobežos un nebojās omu ar savu kritiku. Ir pienācis laiks attīstīties, atpūsties un lutināt sevi. Dažkārt ir patiesi labi dzīvot sev.

Izkāpt no komforta zonas

Tu vienmēr esi vēlējusies aizceļot uz Taizemi, bet vīrietis mudināja visu naudu ieguldīt automašīnas iegādē vai dzīvokļa remontā? Nu, ir pienācis laiks ļauties saviem sapņiem. Baidies? Nekas, dažkārt ir labi izkāpt no savas komforta zonas. Biji pieradusi visu laiku paļauties uz partneri un viņa lēmumiem? Tas laiks ir garām! Tagad tev pašai ir jārisina viss, kas saistās ar tavu dzīvi. Tu neesi lelle, kuru var nolikt plauktiņā un vienkārši apskatīt. Tu esi cilvēks ar savām velmēm, domām, sapņiem un mērķiem. Dodies tiem pretīm un dzīvo!

Ar laiku tu iepazīsi sevi vēl labāk, sapratīsi, ko patiesībā vēlies no dzīves, un, kādu vīrieti vēlies sev blakus. Vairs nekādu baiļu, asaru un šaubu. Tu kļūsi par labāku sevis versiju – skaistāku, pārliecinātāku, spēcīgāku. Tad tu arī sapratīsi, ka šķiršanās bija nevis beigas, bet pats īstākais sākums!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.