2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Sekss ar bijušo – kāpēc tā ir slikta ideja?

 

Jūs izšķīrāties, viņš atbrauca pakaļ savām mantām, jūs apsēdāties iedzert kafiju, un tad pēkšņi attapāties gultā. Pazīstams scenārijs? Pēc tam tu vari šo seksu nožēlot, jūs abi varat justies neveikli, bet sliktākais, kas var notikt, – tu nodomāsi, ka jūs atkal varētu būt kopā. Kāpēc sekss ar bijušo ir slikta doma?

Tu paliec ilūziju gūstā

Noteikti jūsu kopdzīvē bija arī patīkami brīži. Un, ja sekss bija labs, tu atcerēsies par tiem brīžiem. Tev pat var sākt šķist, ka viss nemaz nebija tik slikti un jūs veltīgi izšķīrāties. Taču sekss (pat labākais) nav iemesls izsvītrot no prāta aizvainojumus un sākt no jauna. Tas nav iespējams. Nekāp vienā upē divas reizes.

Atceries, kāpēc jūs izšķīrāties. Noteikti bija pietiekami labs iemesls, kāpēc tā notika. Viens gadījuma sekss nespēj to visu vērst par labu.

Tu nespēsi atteikties no emocijām

Emocijās nav nekā slikta. Taču pamatā tā ir vēl viena ilūzija.

Viena lieta ir pārgulēt ar svešinieku no bāra, ar kuru tevi saista vien daži kokteiļi, bet kaut kas cits ir pārgulēt ar bijušo, ar kuru tevi saistīja (vai varbūt saista vēl joprojām) daudz emociju. Tu nespēj to tā vienkārši izdzēst no sava prāta. Un, kad emocijas ņem virsroku, tad sākas nepatikšanas.

Vienkāršāk nenozīmē labāk

Viens no iemesliem, kāpēc mēs neatsakām bijušajam, ir vienkāršība. Visbiežāk mēs nepārslēdzamies uzreiz uz citām attiecībām, tāpēc arī fiziskās vajadzības var pamatīgi nomocīt. Tad bijušais ir labs „ašais variants”, kā nolaist tvaiku.

Tu zini, ko no viņa sagaidīt, tev nav jādomā par to, kā izskaties vai uzvedies. Jums nav nekas jāpierāda, tas ir vienkārši fizisks akts.

Bet problēma ir tāda, ka šī vienkāršība šajā gadījumā kļūst par tavu ienaidnieku. Katru reizi šādi rīkojoties, tu apgrūtini savu dzīvi. Tu negribi iespringt, tev nav jāiet un jāiepazīstas ar jaunu cilvēku, jo bijušais ir rokas stiepiena attālumā.

Kādi drošības noteikumi jāievēro?

Ja, neraugoties uz mūsu brīdinājumiem, tu nespēj atturēties, seko šiem vienkāršajiem noteikumiem, kā neiekrist emociju slazdā.

Nepaliec pie viņa pa nakti – Un arī viņam neļauj to darīt. Vienkāršs sekss var pārvērsties par kaut ko daudz intīmāku, ja jūs izlemsiet nakti pavadīt kopā. Kopīgs miegs, savienojumā ar apskāvienu, sarunām, brokastīm… Ir viegli aizmirsties un ļauties vecām emocijām.

Pārliecinies, ka jūs abi zināt, ko darāt – Uzreiz izrunājiet nosacījumus. Ja tev vienkārši ir vajadzīgs labs sekss, bet viņš cer uz attiecību atjaunošanu, jums nekas nesanāks.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.