6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

20 lietas, kuras ir jāiemāca meitai jau tad, kad viņa vēl ir maza

 

To, kā bērns redz un uztver pasauli, ietekmē daudzi faktori. Viens no tiem ir vecāki. Jau no pašas mazotnes ir svarīgi pareizi audzināt bērnu, attīstīt pareizās rakstura iezīmes un attieksmi pret dzīvi. Portāls “Flytothesky” piedāvā 20 lietas, kuras vecākiem būtu jāiemāca savai meitai, lai viņa izaugtu skaista, vesela, harmoniska un ar plašu sirdi.

1.Par sevi ir jārūpējas – Nevīžībai attaisnojumu nav.

2.Nevajag izniekot laiku – Tas ir ļoti vērtīgs un ātri vien izslīd starp pirkstiem. Katru mirkli ir jāciena.

3.Pat gudrākais cilvēks pieļauj kļūdas – Viņš no tām mācās un iet tālāk. Tāpēc pieļauta kļūda nav iemesls satraukumiem. Tā ir tikai mācība, kura jāapgūst.

4.Gribasspēks ir jātrenē katru dienu – Ar tā palīdzību var gāzt kalnus, gūt panākumus un kļūt pašpietiekamai.

5.Sievietei ir jābūt koptai vienmēr un visur – Pat tad, kad viņa mazgā grīdas vai ravē dārzu. Tāpēc nav jāvelk netīrs un novalkāts krekls. Ērts var būt arī glīts.

6.Iekšējam skaistumam ir liela nozīme – Neizglītota sieviete ir līdzīga negaršīgai konfektei skaistā papīrā. Vienmēr ir jātiecas pēc jaunām zināšanām un ir jātrenē savs prāts.

7.Salīdzināt sevi ar apkārtējiem nav jēgas – Katram cilvēkam ir sava rozīnīte, savs unikālais talants. Svarīgi ir to atrast un attīstīt.

8.Katram cilvēkam ir jāatrod vismaz viens īsts draugs – Jā, tas var būt tikai viens cilvēks, toties tāds, uz kuru varēs vienmēr paļauties.

9.Katrai dienai ir jāatrod jēga – Nav nekā ļaunāka par dienu, kas nodzīvota veltīgi. To vairs nevar atgūt un arī kompensēt to nevarēs.

10.Spēcīgs cilvēks palīdz vājam – Viņš nenovērsīsies no tiem, kam klājas grūtāk. Labais atmaksājas. Tas ir kā bumerangs.

11.Katrai sievietei ir jāatstāj par sevi patīkams iespaids – Ir jāseko līdzi saviem vārdiem un rīcībai, nevajag sarūgtināt apkārtējos.

12.Ir jāmāk aizstāvēt savu viedokli un cīnīties par savām tiesībām – Lai arī cik labu iespaidu tu vēlētos atstāt, visiem izdabāt nevar. Aizstāvi to, kam tici.

13.Jebkuru problēmu var atrisināt – Vajag tikai kārtīgi padomāt. Bet vēl labāk – nevajag veidot problēmu tur, kur tās nav. Tad arī jārisina nekas nebūs.

14.Neglīta valoda sievieti neizdaiļo – Tā tikai liecina par to, ka argumenti ir beigušies vai arī ka vārdu krājums ir ļoti skops. Nepieklājīgi vārdi ir kā nezāles, kuras izkropļo tavu dārzu.

15.Skaistai sievietei ir skaista stāja – Atliek tikai iztaisnot plecus un pacelt zodu uz augšu, un sieviete acumirklī kļūs pašpārliecinātāka par sevi. Veiksmīgi cilvēki muguru tur taisni.

16.Spējai “atkost” cilvēkus ir liela priekšrocība – Un to ir jāapgūst katrai sievietei. Tā viņa pasargās sevi no ļauniem cilvēkiem un nelaimēm.

17.Asaras nav vājuma pazīme – Tās tikai palīdz atbrīvoties no saspringuma. Labāk ir no sirds izraudāties, nekā turēt sevī aizvainojumu un neapmierinātību.

18.Dzīvē ir jāuzstāda pareizie mērķi – Un tie ir arī jāsasniedz. Sapņot ir labi, bet vēl labāk ir rīkoties un pārvērst savus saldos sapņus par realitāti.

19.Dzīve mēdz būt netaisnīga – Pie tā vienkārši ir jāpierod un ir jāpieņem. Taču netaisnīgumam nevajadzētu izsist tevi no līdzsvara un mazināt pārliecību par sevi.

20.Dzīvē nekas nav jānožēlo – Pagātni mainīt nevar. Taču pirms kaut ko dari, padomā par rīcības sekām.

Šīs mācības palīdzēs bērnam dzīvot vienkāršāk, pareizi izmantot savu laiku un uzstādīt prioritātes. Dzīves mācības ir jāapgūst jau no mazotnes.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.