2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

10 iemesli, kādēļ sievietes pieprasa šķiršanos!

 

Kāds iepazīšanās portāls šķirteņiem un vientuļajiem vecākiem veica aptauju, lai noskaidrotu, kādi ir populārākie iemesli, kādēļ sievietes vēlējušās šķirties. Aptaujā piedālījās 43 tūkstoši respondentes, un viņu atbildes atklāja šādu ainu:

 

1.Atšķirīgi dzīves mērķi.

2. Krāpšana. Kopīgu interešu neesamība un garlaicīga intīmā dzīve mēdz pamudināt kādu no partneriem spert sānsoli. Lai gan reizēm krāpšana izglābj laulību, tomēr 29.2% aptaujāto atzina, ka tas ir bijis šķiršanās iemesls.

3. Nemitīgi strīdi. 10.9% respondentu atklāja, ka nemitīgie strīdi, kašķi un nesaprašanās pamudināja katram iet savu ceļu.

4. Fiziskās tuvības trūkums.

5. Garīgās veselības traucējumi. Dzīvot kopā ar cilvēku, kam ir garīgās veselības traucējumi, nav viegli. 5.9% aptaujāto atzina, ka tas ir bijis par grūtu, tāpēc pieņemts lēmums šķirt laulību.

6. Nepieņemama laulātā uzvedība – gan fiziska, gan emocionāla, gan finansiāla rakstura rīcība.

7. Garlaicība. To minējuši 4.2% aptaujāto. Kādā Vinipegas Universitātes pētījumā, kurā lūdza raksturot savas partnerattiecības, lielākoties tika izmantoti tādi vārdi kā “blāvas, garlaicīgas”.

8. Fiziska vardarbība. Par laimi, daļa to sieviešu, kas atstājušas savus vardarbīgos vīrus, vēlāk ir gatavas jaunām attiecībām.

9. Sadzīviskas problēmas.

10. Finansiālas problēmas.

 

Statistikas dati par šķirto laulību skaitu Latvijā rādā, ka, piemēram, 2017. gadā tika šķirtas 5 943 laulības. Tā ir teju puse no togad noslēgto laulību skaita. 2017 gadā apprecējās 13 150 pāri. Turklāt interesanti, ka šķirto laulību vidējais ilgums bijis 13.6 gadi. 

2015. gadā Latvija bija viena no vadošajām valstīm Eiropas savienībā šķirto laulību īpatsvara ziņā. Toreiz kā galvenie iemesli laulības šķiršanai bija – atšķirīgs skatījums uz dzīvi (39%), pārāk maz kopīgi pavadītais laiks (32%), finansiālas problēmas (24%), nogurums un nespēja tikt galā ar ikdienas pienākumiem (19%), bieži strīdi (18%).

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.