3.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Kā atjaunot attiecības ar bijušo

 

Līdzīgi kā Teilores Swiftas dziesmās, šķiršanās no savas otrās pusītes var nebūt uz mūžu. Reizēm pastāv iespēja šīs attiecības arī atjaunot. Tu neticēsi, cik bieži pāri saiet atpakaļ kopā. Tas notiek daudz biežāk, nekā  tu domā! Attiecību atjaunošanā tev nav jābūt tai personai, kura nemitīgi cenšas visu kontrolēt, tev nav jācīnās par attiecību saglabāšanu vienai, jo tā ir neveiksmīga pieeja.

1. Respektē sava partnera vēlmes

Šis iespējams būs grūts nosacījums, ja tu esi tā, kuru pameta, bet bez uzticības nebūs rezultāti. Lai atjaunotu jūsu attiecības, tev jāpaļaujas uz viņu, jārespektē sava partnera vēlmes. Ja nevari respektēt sava partnera vēlmes, piemēram, nodarboties ar kādu hobiju vai satikt draugus, tad iespējams, ka šīs attiecības atkal neizdosies un viņš nevēlēsies tās atjaunot. Dodiet viens otram lielāku brīvību. Jūs abi jutīsiet brīdi, kurā atkal vēlaties pavadīt vairāk laika kopā, bet visam jānotiek pamazām.

Ja tu esi tā, kura pameta un jūties par to vainīga, tad attiecības izdosies atjaunot tikai tad, kad beigsi šādi justies. Ja tu esi tā, kura viņu pameta un tev viņš pietrūkst, tad padomā divreiz vai vēlies atjaunot šīs attiecības, pirms zvani vai raksti viņam. Uzdod sev jautājumu – vai es ilgojos pēc viņa vai arī man ir apnikusi vientulība? Šis ir svarīgs jautājums, jo Tu taču nevēlies viņu sāpināt arī otrreiz?

2. Neesi pļāpa

Protams, ka katra šķiršanās sagādā sirdssāpes. Vislabāk noder satikt draudzenes, lai tām izkratītu sirdi. Tomēr padomā divreiz pirms izsakies slikti par savu bijušo vai radi baumas, jo tu taču negribētu, ka viņš tā rīkojas ar Tevi.

Tev noteikti nevajadzētu reaģēt toksiski, it īpaši, ja zini, ka nākotnē vēlies saglābt un uzlabot šīs attiecības. Kā Tu justos, ja kāds, kuram esi uzticējusies, aprunātu tevi, stāstītu tavus noslēpumus un sūtītu tev niknas īsziņas. Tas nav labākais risinājums, īpaši jūtu uzplūdā.

3.Maini savu dzīvi, pirms esi atjaunojusi attiecības ar bijušo

Tu noteikti jūties vientuļāk un šo sajūtu pastiprina brīdis, kad ir pienākusi nedēļas nogale un esi brīva no darba, universitātes un tamlīdzīgi. Esot viena, tu iemācies pavadīt laiku ar sevi, kļūsti pašpietiekama. Tas var palīdzēt attiecībām nākotnē. Kad esi viena, tu iemācies laiku veltīt sev. Tas ir viens no lielākajiem plusiem, brīdi kad esi pašķīrusies.

4.Izvērtē vai attiecības ir iespējams uzlabot

Iespējams, tev šobrīd pietrūkst savs bijušais, bet varbūt tam, ka izšķīrāties bija nopietns iemesls. Vai esi droša, ka jūsu attiecībās ir iespējams un piedevām vērts ko mainīt un mēģināt vēlreiz?

Ir problēmas, kuras ir viegli labot. Piemēram, ja izšķīrāties tāpēc, ka darba dēļ tavai otrajai pusītei bija jāpārvācas uz citu pilsētu un attāluma attiecības jums bija par sarežģītu. Šādā situācijā visu vēl ir iespējams labot. Galvenais, lai vismaz viens no jums to vēlas!

5.Neuztraucies par ierosinājumu attiecības atjaunot

Kad esi droša, ka tavs bijušais vēl ir brīvs un esi pārliecināta par savām jūtām, tad ir pienācis laiks tās atklāt. Izstāsti, kā jūties un ja jūsu attiecības agrāk bijušas ilgstošas, tad kopīgi aprunājieties par attiecību atjaunošanu. Pāriem kuri bijuši ilgstošās attiecībās ir vieglāk izrunāt šādu tematu. Ja jūsu iepriekšējās attiecības bijušas īslaicīgas, tad labāk atklāt savas jūtas un uzaicināt bijušo uz randiņu. Ar notikumiem vēl nesteidzieties.

6.Netiecieties nostalģiskās vietās

Lai gan ierastais bārs vai restorāns liekas laba ideja, tā nebūt nav. Ja vēlaties atjaunot attiecības, tad noteikti vajadzētu izvēlēties kādu jaunu vietu.

Piemēram, vienojieties par kopīgām pusdienām vai nelielu izskriešanu uz kafiju. Tas situāciju padarīs mazāk saspīlētu un neradīs lieku spiedienu.

7.Visus pagātnes jautājumus izrunājiet uzreiz

Satiekot savu bijušo noteikti nevajadzētu aizrauties ar glaimiem. Ja Tev vai bijušajam ir kādas neskaidrības vai jautājumi, tad tos labāk ir izrunāt uzreiz. Sakārtojiet šos jautājumus, lai jūsu partneris labāk saprot jūsu sajūtas. Tas jums abiem palīdzēs saprast vai vēlaties attiecībām dot otru iespēju.

8.Noslēdziet savu pirmo tikšanos uz patīkamas nots

Kad savam bijušajam esi atklājusi savas jūtas un visas neskaidrības ir izrunātas, tad noteikti sekos viņa atbilde, vai viņš vēlas to pašu.

Dari visu, kas tavos spēkos, lai šī tikšanās jebkurā gadījumā beigtos uz patīkamas nots. Ja viņš nevēlēsies atjaunot jūsu attiecības, tad arī to tev ir jāpieņem. Tev uz savu pagātni jālūkojas bez nožēlas.

9. Ja atjaunojat attiecības, tad abiem tajās jāiegulda pūles

Ja atjaunojat savas attiecības, tad ir vērtīgi atcerēties, ka vienas dienas laikā nekas nemainīsies. Jums abiem būs jāiegulda darbs, lai atkal varētu viens otram uzticēties. Šoreiz attiecībās centieties vairāk runāt, stāstiet viens otram, kas jums patīk un kas nē. Ja jūties aizskarta vai tieši pretēji, esi patīkami pārsteigta, tad dari to savam partnerim zināmu. Ir svarīgi mācīties no savām kļūdām un labākais veids ir novērtēt otra centienus. Ja neesat pārliecināti, ka spēsiet uzlabot attiecību kvalitāti, bet vēlaties būt kopā, tad piesakieties pie pāru terapeita.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.